Δευτέρα 29/04/2024

Αυστραλία: Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο κατά την διάρκεια της άσκησης Talisman Sabre

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στρατιωτικό ελικόπτερο MRH-90 Taipan της Αυστραλίας έπεσε στη θάλασσα κατά την διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης Talisman Sabre

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο MRH-90 Taipan με τέσσερα μέλη πλήρωμα κατέπεσε στη θάλασσα κοντά στο νησί Χάμιλτον γύρω στις 10:30 μ.μ. χθες Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Ρίτσαρντ Μαρλς κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημέρωσης του Σαββάτου (29/7).

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε αποστολή δύο ελικοπτέρων και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε αμέσως.

“Δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Η έρευνα και διάσωση συνεχίζεται. Οι οικογένειες των τεσσάρων μελών έχουν ειδοποιηθεί για αυτό το περιστατικό και οι ελπίδες και οι σκέψεις μας είναι με το πλήρωμα και τις οικογένειές τους”, δήλωσε ο Αυστραλός Υπουργός Άμυνας.

Ο διευθύνων την πολυεθνική άσκηση Talisman Sabre, Ταξίαρχος Ντάμιαν Χιλ,δήλωσε ότι έδωσε εντολή για παύση της άσκησης. “Έδωσα Pause-Ex σε όλη την Αυστραλία για όλους τους συμμετέχοντες στη Talisman Sabre για να τους επιτρέψω σε όλους, ανεξάρτητα από το έθνος τους, να προσεγγίσουν και να ενημερώσουν τις οικογένειές τους τι είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε.

Στην πολυεθνική άσκηση Talisman Sabre, την οποία ηγούνται από κοινού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Φίτζι, Ινδονησία, Ιαπωνία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα, Τόνγκα, Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία) με περίπου 30 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Η Αυστραλία διαθέτει 46 ελικόπτερα MRH-90 για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ