Τετάρτη 15/05/2024

Σαν Σήμερα 28 Ιουλίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 28 Ιουλίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1822 ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος) και οι Φλεσσαίοι επιτίθενται στο Αγιονόρι του Ναυπλίου κατά των υπολειμμάτων της Στρατιάς του Δράμαλη Μαχμούτ Πασά, που μετά την πανωλεθρία της στα Δερβενάκια συνέχιζε την κίνησή της προς την Κόρινθο. Οι Οθωμανοί έχασαν πάνω από 600 άνδρες και ο Δράμαλης μόλις και μπόρεσε να διαφύγει στην Κόρινθο. Το ένα πέμπτο της αρχικής του δύναμης είχε εξοντωθεί στην εκστρατεία αυτή, για την καταστολή της Επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Υπογράφεται το 1913 η Συνθήκη του Βουκουρεστίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες αφενός και τη Βουλγαρία αφετέρου. Με τη Συνθήκη αυτή τερματίζεται ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος, ο οποίος προκλήθηκε εξαιτίας των εδαφικών διεκδικήσεων της Βουλγαρίας σε βάρος των γειτόνων της. Έτσι, παραχωρούνται στην Ελλάδα τα εδάφη από την κορυφογραμμή του Όρους Κερκίνη (Μπέλες) μέχρι τις εκβολές του Νέστου ποταμού.

Το 1974 οι τουρκικές δυνάμεις της Κύπρου κινούνται επιθετικά για να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες Λευκωσίας-Κυρήνειας, παραβιάζοντας την ανακωχή που είχε συμφωνηθεί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ