Τρίτη 30/04/2024

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Τρούμαν μετά από εντολή του Λόιντ Όστιν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε την ομάδα κρούσης Τρούμαν να παραμείνει στη Μεσόγειο Θάλασσα εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thehill.com το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman” θα παραμείνει στην περιοχή της Μεσογείου και δεν θα πλεύσει στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση αυτή «αντανακλά την ανάγκη για μια επίμονη παρουσία στην Ευρώπη και είναι απαραίτητη για να καθησυχάσουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας για τη δέσμευσή μας στη συλλογική άμυνα», ανέφερε αξιωματούχους του αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας.

Η ομάδα κρούσης Τρούμαν αναχώρησε από τις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου για προγραμματισμένη ανάπτυξη και έκτοτε βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στις 30 Δεκεμβρίου το αεροπλανοφόρο USS “Harry S. Truman” “έδεσε” στα Χανιά Κρήτης.

Ομάδα κρούσης Τρούμαν

Η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman, το καταδρομικό USS San Jacinto και τα αντιτορπιλικά USS Bainbridge, USS Cole, USS Gravely και USS Jason Dunham.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία διεξήγαγαν πολλαπλές τακτικές επιχειρήσεις με το ναυτικό της Τυνησίας, για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας και την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο ναυτικών στις 20 – 21 Δεκεμβρίου 2021.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ