Παρασκευή 26/04/2024

Σαν Σήμερα 9 Οκτωβρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1823 ο οθωμανικός Στόλος από 13 πλοία, υπό τον Ναύαρχο Χοσρέφ, επιχειρεί τέσσερις φορές απόβαση στο λιμάνι της Σκιάθου, αλλά η αντίσταση των 400 υπερασπιστών του τον αναγκάζει να αποχωρήσει, εγκαταλείποντας 17 νεκρούς. Οι Έλληνες είχαν πέντε νεκρούς.

Το 1826 τέσσερα οθωμανικά πλοία, που καλύπτονται από την Αγγλική Σημαία, εμφανίζονται στο λιμάνι Κιτριών Μεσσηνίας, με πρόθεση να αποβιβάσουν αγήματα στον Αλμυρό. Αφού δέχτηκαν σφοδρά πυρά από την ακτή και από το ελληνικό πλοίο «Λεωνίδας», υπό τον Δημήτριο Λάμπρο, αποσύρθηκαν με σοβαρές απώλειες.

Το 1943 το αντιτορπιλικό «Μιαούλης» με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Κωνσταντίνο Νικητιάδη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης με βρετανικά καταδρομικά και αντιτορπιλικά δυτικά της Λέρου, δέχεται αεροπορική επίθεση, από γερμανικά αεροσκάφη «JU 87». Στη συνέχεια, αφού αποφεύγει τις εχθρικές βόμβες, σώζει το πλήρωμα του άρτι βληθέντος αγγλικού αντιτορπιλικού «Πάνθηρ», πλησιάζει το χτυπημένο «Καρλάιλ» το οποίο ρυμουλκούσε το «Ρόκγουντ» και το συνοδεύει μαζί με το «Πέταρντ», με μικρή ταχύτητα, μέχρι την Αλεξάνδρεια.

Το 1944, πέντε Spitfire V των 335 και 336 Μοιρών Διώξεως, τα οποία την προηγουμένη είχαν μετασταθμεύσει από την Ιταλία (Biferno) στο μόλις απελευθερωμένο αεροδρόμιο του Αράξου, πραγματοποιούν επιθετική αναγνώριση στον Κόλπο της Κορίνθου.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ