Παρασκευή 26/04/2024

Σαν Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1829 συγκρούονται στο Στενό της Πέτρας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς, 2.500 Έλληνες υπό τους Δημήτριο Υψηλάντη, Γιάννη Δυοβουνιώτη και Νικόλαο Κριεζώτη, με 5.000 Τούρκους του Ασλάμπεη και του Οτζάκ Αγά τους οποίους και καταδιώκουν.

Το 1885 κηρύσσεται επιστράτευση και κινητοποίηση του Ελληνικού Στρατού προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα Θεσσαλίας – Μακεδονίας. Σκοπός τους ήταν η κήρυξη πολέμου εναντίον της Τουρκίας για την παροχή εδαφικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, λόγω της πραξικοπηματικής προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας στο Βουλγαρικό Κράτος.

Το 1916 ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, συνοδευόμενοι από περίπου εκατό πολιτικούς και στρατιωτικούς οπαδούς τους, επιβιβάζονται στο Φάληρο στα ατμόπλοια «Εσπερία» και «Ατρόμητος» και φτάνουν στα Χανιά. Σκοπός τους είναι η δημιουργία Επαναστατικής Κυβέρνησης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, στο πλευρό των Συμμάχων.

Το 1943 ανταρτικές ομάδες υπό τον Καπετάν Μπαντουβά δίνουν μάχη με γερμανικές δυνάμεις, στην περιοχή Σύμης της επαρχίας Βιάννου της Κρήτης, που λήγει με νίκη των Ελλήνων. Απώλειες Γερμανών 83 νεκροί και 13 αιχμάλωτοι. Απώλειες ανταρτών, δύο τραυματίες.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ