Παρασκευή 10/05/2024

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση 2023: Ποιοι αναλαμβάνουν υπηρεσιακοί Υπουργοί μέχρι τις δεύτερες εκλογές

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ποιοι αναλαμβάνουν Υπουργοί στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε σήμερα, 24 Μαΐου 2023, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ’ του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με το το εν λόγω Άρθρο του Συντάγματος “…Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.”

Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαλμάς

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε οι δεύτερες εκλογές του 2023 να γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Υπηρεσιακοί Υπουργοί

Οι υπηρεσιακοί Υπουργοί θα επιλεγούν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων.

Η Βουλή, που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα συγκληθεί για την Α’ τακτική Σύνοδο στις 28 Μαΐου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 66/2023, αντί της 1ης Ιουνίου 2023, όπως είχε οριστεί με το ΠΔ 45/2023. Η διάλυσή της Βουλής θα γίνει την Δευτέρα 29 Μαΐου οπότε και θα ξεκινήσει η νέα προεκλογική περίοδος με την προκήρυξη των νέων εκλογών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ