Παρασκευή 10/05/2024

Δεύτερες εκλογές 2023: Ποια κόμματα συμμετέχουν

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ποια κόμματα θα συμμετέχουν στις δεύτερες εκλογές 2023 για την ανάδειξη της Κυβέρνησης 2023-2027.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, οι λεγόμενες δεύτερες εκλογές δεν είναι επαναληπτικές αλλά νέες εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς επίσης αυτά που “κόπηκαν” από τον Άρειο Πάγο αλλά και νέα. Επίσης, κόμματα που συμμετείχαν μπορεί να μην θέσουν εκ νέου συμμετοχή.

Η όλη διαδικασία θα γίνει ξανά από την αρχή. Αρχή έκανε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ο οποίος μετονόμασε το πολιτικό κόμμα του από “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ” σε “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” ώστε να μπορέσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Υπενθυμίζεται ότι η “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ” δεν συμμετείχε στις εκλογές λόγω προσφυγών που αφορούσαν το σύμβολο και την επωνυμία.

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 δεν έλαβαν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο να συμμετάσχουν τα κόμματα: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Σημειώνεται ότι σε αυτές οι νέες εκλογές οι πολίτες δεν θα βάζουν σταυρό στα ψηφοδέλτια διότι οι βουλευτές θα επιλεγούν από τους αρχηγούς κομμάτων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ