Κυριακή 19/05/2024

Χουριέτ: Τα “έψαλε” ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Γιατί παίρνουμε όπλα, είμαστε υπερδύναμη;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Τούρκοι έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις απόψεις του για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής του οι Ένοπλες Δυνάμεις κόντεψαν να φθάσουν στην “εποχή του τροχού”.

Μετάφραση από την τουρκική φυλλάδα:

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα, επέκρινε σφοδρά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αμυντικές δαπάνες κατά τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό του 2022 στο κοινοβούλιο.

Δηλώνοντας ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες, που ήταν 515 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020, εκτοξεύτηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ φέτος και προβλέπεται να είναι 3,3 δισ. ευρώ το 2022, ο Τσίπρας είπε:

«Γιατί ο αγώνας εξοπλισμών; Τι κάνουμε; Το 3,5 τοις εκατό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος διατίθεται για αμυντικές δαπάνες. Αυτή η αναλογία είναι υψηλότερη από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ακόμη και τις ΗΠΑ.» «Είμαστε υπερδύναμη;» ρώτησε.

Τσίπρας τόνισε ότι οι δαπάνες που διατίθενται για αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό αυξήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2009, όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε, και είπε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Ήμασταν πάντα εδώ. Γιατί τέτοια περιττή, αλόγιστη σπατάλη; Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης παίρνει αποφάσεις διαφορετικές από τις συστάσεις του στρατιωτικού επιτελείου για τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Ο Τσίπρας ζήτησε επίσης την παραίτηση Μητσοτάκη και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών λέγοντας «Πνίγετε το έθνος τα τελευταία 2,5 χρόνια που είστε στην εξουσία».

Δείτε συγκριτικούς πίνακες και διαβάστε ποιος είναι ο Προϋπολογισμός 2022 για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ