Παρασκευή 26/04/2024

“Φέσι” 288 εκ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία παρέχουν υψηλές ιατρικές υπηρεσίες παρά το “φέσι” των 288 εκ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ. Υψηλότατη η αποδοχή για το έργο τους στην ελληνική κοινωνία.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς απάντησε σε ερώτηση, που κατέθεσε που κατέθεσε ο Βουλευτής Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και κατά πόσο δυσχεραίνουν το έργο τους.

Κατά την παρούσα φάση, μέχρι την 15 η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, το ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) και το ΝΙΜΤΣ ανέρχεται, σε 287.927.004 €.

Για τα έτη 2019, 2020 και 2021, έχουν αποπληρωθεί οφειλές που ανέρχονται σε 45.689.263€, 50.154.494€ και 63.265.036€ αντίστοιχα, ενώ για το τρέχον έτος αναμένονται επιπλέον πληρωμές.

Περαιτέρω, κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε και ενισχύθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, με το ποσό των 50εκ. ευρώ, για το 2021, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΣΝ και του ΝΙΜΤΣ.

Το εν λόγω ποσό είναι επιπλέον των αποπληρωμών που πραγματοποιεί ο ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αντιλαμβάνεται πλήρως το υψηλό δημοσιονομικό φορτίο που προκαλεί η αντιμετώπιση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης, γι’ αυτό σε συνεχή συνέργεια τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία όσο και με τον ΕΟΠΥΥ, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταρτιστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών προς τα ΣΝ και το ΝΙΜΙΤΣ.

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: υψηλότατη αποδοχή για το έργο τους στην ελληνική κοινωνία

Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παρέχοντας υψηλές ιατρικές υπηρεσίες, στελεχωμένα από προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εξοπλισμένα άρτια, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους, ειδικά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για οποιαδήποτε υγειονομική απαίτηση, έχοντας υψηλότατη αποδοχή για το έργο τους στην ελληνική κοινωνία.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ