Παρασκευή 17/05/2024

Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών 2021: 3 βραβεία σε βιβλία Ναυτικής Ιστορίας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021 ανακοινώθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2021.

Τρία από τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών αφορούσαν βιβλία σχετικά με τη Ναυτική Ιστορία.

Συγκεκριμένα:

Το Βραβείο Αντιναυάρχου Δημητρίου Φωκά και της συζύγου του Έλλης Φωκά, απονεμήθηκε στον Δημήτριο Γκαλών για το βιβλίο του «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου. Η δράση και η βύθιση του υποβρυχίου Β.Π. ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) ιδωμένη μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων μερών».

Δημήτριο Γκαλών  «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου. Η δράση και η βύθιση του υποβρυχίου Β.Π. ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) ιδωμένη μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων μερών»
Δημήτριος Γκαλών «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου. Η δράση και η βύθιση του υποβρυχίου Β.Π. ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) ιδωμένη μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων μερών»

Το Βραβείο Ευτυχίας Ευταξιοπούλου, στη μνήμη του Αντιπλοιάρχου Κων. Ν. Ευταξιοπούλου, απονεμήθηκε στον Αδάμ Γ. Στεφανάδη, για το δίτομο έργο του «Το Ελληνικό Κράτος της Θάλασσας – Η ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Τόμος Α΄1897-1941, Τόμος Β΄ 1941-2017» (Ιδιωτική έκδοση).

Αδάμ Γ. Στεφανάδης «Το Ελληνικό Κράτος της Θάλασσας – Η ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Τόμος Α΄1897-1941, Τόμος Β΄ 1941-2017»
Αδάμ Γ. Στεφανάδης «Το Ελληνικό Κράτος της Θάλασσας – Η ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Τόμος Α΄1897-1941, Τόμος Β΄ 1941-2017»

Βραβείο της Ακαδημίας απονεμήθηκε στην συγγραφέα – ερευνήτρια Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου για το βιβλίο της «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» (εκδόσεις Historical Quest).

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»

3 στα 3 για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) είχε σχέση και με τα 3 παραπάνω βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών.

Το βιβλίο του Δημήτρη Γκαλών “Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου” είναι των εκδόσεων του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

Ο Αδάμ Στεφανάδης είναι είναι μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ και μέλος του Δ.Σ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ