Παρασκευή 17/05/2024

Τουρισμός για όλους 2023: Ποιοι δεν θα πάρουν voucher διακοπών – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023 και δεν θα πάρουν voucher διακοπών .

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023 “τρέχει” από του Υπουργείο Τουρισμού και θα γίνει φέτος κανονικά.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν αίτηση εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα παρουσιάσουμε παρακάτω.

Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι

Για να μπορέσει να κάνει κάποιος/α αίτηση για το “Τουρισμός για Όλους 2023” ώστε να πάρει επιταγή διακοπών δεν πρέπει να έχει επιλεγεί ως δικαιούχος στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωνικός Τουρισμός” της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως από το εάν έκανε χρήση ή όχι της παροχής.

Για αυτό το λόγο πλατφόρμα tourism4all ανοίγει όταν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού και επιλεχθούν οι δικαιούχοι του.

Τουρισμός για όλους 2023: Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυσαν για να μπορέσει κάποιος/α να υποβάλλει αίτηση για τον Τουρισμό για όλους ήταν να έχει ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Σημειώνεται ότι επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κλήρωση και οι επιλεγέντες λαμβάνουν άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα. Αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023 έχει ισχύ ένα έτος που αυτό σημαίνει ότι οι επιλεγέντες που θα πάρουν voucher διακοπών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλο το ποσό με τη μία φορά ή να το “σπάσουν” σε όλο το διάστημα του ενός έτους που ισχύει. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δαπανήσει 100 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα το καλοκαίρι και το υπόλοιπο ποσοό να το χρησιμοποιήσει το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Το 2020 οι επιταγές διακοπών ήταν 120€ και το 2022 η επιδότηση διακοπών ήταν αυξημένη και έφθανε τα 150€ ανά δικαιούχο και 200€ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω.

Booking.com

Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr/tourism4all

Όπως προαναφέραμε για να πάρει κάποιος επιταγή για το “Τουρισμός για Όλους” δεν πρέπει να έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Με τις διαδικασίες να ολοκληρώνονται από την ΔΥΠΑ, ώστε να μπορεί να γίνει ο σχετικός έλεγχος, η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ με την ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Τουρισμού αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες ώστε οι επιταγές voucher να είναι διαθέσιμες από τον Ιούλιο 2023.

Booking.com

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει περί τις αρχές Ιουλίου μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISNet στο vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης ανάλογα με τον ΑΦΜ σας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ