Παρασκευή 17/05/2024

Τουρισμός για όλους 2023 2024: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο tourism4all

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Η επιδότηση ανά δικαιούχο για το 2022 ήταν 150 ευρώ ενώ το 2021 ήταν 120 ευρώ.

Τουρισμός για όλους Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Προγράμματος ήταν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα η οποία εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Τουρισμός για όλους Αίτηση

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr και σταδιακά -χωρίς χρονική προτεραιότητα- ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειαζόταν να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, και να έχει επιβεβαιώσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μία διεύθυνση e-mail.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

Τονίζεται ότι σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν “τρέξει” το “Τουρισμός για όλους 2023-2024” καθόσον δεν είναι πρόγραμμα που ενεργοποιείται κάθε έτος όπως το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός.

Το 2022 οι αιτήσεις υποβλήθηκαν, σταδιακά -χωρίς χρονική προτεραιότητα- ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου, από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου. Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ήταν ανοικτή για όλους τους ΑΦΜ και παρέμεινε ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ η σχετική διαδικασία μπορούσε να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ