Παρασκευή 17/05/2024

Θάνατος 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου: Το χρονικό των γεγονότων – Τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στις 25 Αυγούστου 2022 το ΓΕΝ ανακοίνωσε τον θάνατο της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου.

Το χρονικό των γεγονότων μέχρι τον θάνατο της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου

Στις 20 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά, η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον οποίο συμμετείχε και η 19χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου. Στο ΘΕΠ συμμετέχουν η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ.

Περίπου στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, είχε διαγνωστεί θετική με κορωνοϊό.

Το χρονικό διάστημα 18-21 Αυγούστου η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων βρισκόταν στη Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας. Σύμφωνα με το iefimerida “το διάστημα που τα πλοία ήταν στην Τυνησία ήταν αρνητική, καθώς είχε αποθεραπευτεί.”

Στις 21 Αυγούστου 2022 (Κυριακή), σύμφωνα με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η οικογένειά της έμαθε ότι “είχε έναν πυρετό ελεγχόμενο”. “Ελεγχόμενο πυρετό είχε και τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ το παιδί διασωληνώθηκε” ανέφερε ο θείος της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου. Ο αδελφός της ανέφερε στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA (25/08/2022), ότι “ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα”.

Στις 22 Αυγούστου 2022 (Δευτέρα), στα πλαίσια της πρακτικής εκπαίδευσης εν πλω των Ναυτικών Δοκίμων διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ και του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (OPV) TNS JUGURTHA, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λιμένα Λα Γκουλέτ της Τυνησίας.

Στις 23 Αυγούστου 2022 (Τρίτη) τα δύο πλοία κατέπλευσαν εσπευσμένα στο λιμάνι της Νάπολη και η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας.

Στις 24 Αυγούστου 2022 (Τετάρτη) τις πρωινές ώρες η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ καθόσον σύμφωνα με το ΣΚΑΪ “εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και προέκυψε σηψαιμία“.

Τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου η 19χρονη Ναυτική Δόκιμος Θάλεια Κορδαμπάλου κατέληξε. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι “η νεαρή γυναίκα βρέθηκε θετική στον Covid” (ιταλικά: la giovane è risultata positiva al Covid).

Στις 26 Αυγούστου 2022 πήραν εξιτήριο οι δύο Ναυτικοί Δόκιμοι που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Cotugno της Νάπολη. Σύμφωνα επίσης με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, άλλο ένα μέλος του πληρώματος νοσηλεύτηκε, με κρίση κοιλιακού άλγους και πυρετό.

Τα ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου

Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από το χρονικό των γεγονότων, τις μαρτυρίες των συγγενών και τα όσα αναφέρονται από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων για τον θάνατο της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου.

Μερικά από αυτά:

Η Ναυτική Δόκιμος ήταν αρνητική ή θετική στον κορονοϊό; Οι πληροφορίες από την Ελλάδα αναφέρουν ότι στη Τύνιδα ήταν αρνητική ενώ το ANSA αναφέρει ότι βρέθηκε θετική;

Έγινε ορθή ιατρική εκτίμηση των συμπτωμάτων που εμφάνισε η Ναυτική Δόκιμος ώστε να μην διακομισθεί στις 22 Αυγούστου 2022 με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και αντί αυτού να παραμείνει στο πλοίο που συμμετείχε σε συνεκπαίδευση PASSEX; Ποια ήταν η ιατρική γνωμάτευση του ιατρικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού;

Γιατί διακινείται εμμέσως ως αιτία η δηλητηρίαση εφόσον δεν ολοκληρώθηκε η νεκροτομή-νεκροψία και η έρευνα από τις ιταλικές αρχές;

Η ραγδαία επιδείνωση παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή στο ιταλικό νοσοκομείο ή η επιδείνωση συντελούνταν σταδιακά από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε εμπύρετη;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ