Τρίτη 21/05/2024

Συμμορίες και ληστείες σε βάρος ανηλίκων

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Σε διάστημα 4 ημερών η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε 2 συμμορίες με μέλη κυρίως ανηλίκους οι οποίες προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων.

Συγκεκριμένα η πρώτη από τις 2 συμμορίες, τις βραδινές ώρες της 10-6-2021 στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο Βύρωνα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών, ως μέλη συμμορίας.

Οι εν λόγω συλληφθέντες, από τα τέλη του Απριλίου 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση και διακριτούς εναλλασσόμενους ρόλους, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν και αυτοί πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Συμμορίες ανηλίκων

Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της συμμορίας, ήταν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 5 ληστείες σε βάρος 9 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Αναζητούνται και έτερα μέλη, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη.

Στο δεύτερο περιστατικό, τις απογευματινές ώρες της 13-6-2021, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 18χρονοι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί ηλικίας 15 και 27 ετών για ληστεία σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Βούλας.

Λίγο πριν, οι κατηγορούμενοι μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, προσέγγισαν στην περιοχή της Βούλας 3 ανήλικους και με λεκτική απειλή τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από τους 2 εξ’ αυτών τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, τους εντόπισαν τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τ.Α. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των δύο 18χρονων ημεδαπών συλληφθέντων, ως ο δράστης έτερης ληστείας σε βάρος ανήλικου, που διαπράχθηκε την 6-6-2021 στην ίδια περιοχή. Από τον ανήλικο παθόντα είχαν επίσης αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, ο ανωτέρω συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης αυτών συνεχίζεται.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ