Δευτέρα 29/04/2024

Σύγκρουση πλοίων στην Χίο: Άμεση η αντίδραση του Λιμενικού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενικού στο περιστατικό με την σύγκρουση πλοίων στην Χίο.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έσπευσε άμεσα στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της Χίου, σε Διεθνή Ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης όπου συγκρούστηκαν σήμερα 2 Ιουνίου 2023, δύο φορτηγά πλοία κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενόσω οι δεν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν ήταν το “ΑΝΤ” σημαίας Βανουάτου με 13 αλλοδαπούς πλήρωμα, εκ των οποίων 10 Τούρκοι που είχε αναχωρήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Ουκρανία και το “POTENTIA”, σημαίας Σιγκαπούρης με 19 αλλοδαπούς πλήρωμα το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσαν 7 περιπολικά σκάφη και 1 πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ συνέδραμαν επίσης 1 πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, 1 αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας και 3 ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι στο σημείο κατέπλευσε και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης:

Το Λιμενικό τόνισε στα δύο πλοία ότι βρίσκονται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζονται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθούν από τις ελληνικές αρχές. Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας.

Ο κυβερνήτης του ΑΝΤ αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια και συνοδευόμενο από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τις τουρκικές ακτές για την παροχή βοήθειας.

Δείτε στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή το ρήγμα στο φορτηγό πλοίο “ΑΝΤ”:

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ