Δευτέρα 13/05/2024

ΠΟΜΕΝΣ: Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τις μεταθέσεις

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η ΠΟΜΕΝΣ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών που χρήζουν ειδικής μέριμνας και προστασίας (πολύτεκνοι, μονογονείς, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κ.λπ.) να απολαμβάνουν το αμετάθετο και να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ:

“Η Ομοσπονδία μας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι ειδικές κατηγορίες συναδέλφων που χρήζουν ειδικής μέριμνας και προστασίας (πολύτεκνοι, μονογονείς, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κλπ) να απολαμβάνουν το αμετάθετο και να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι οι «σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες» έχουν αποτελέσει συχνά την δικαιολογία για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εν λόγω ευαίσθητων κατηγοριών.

Παράλληλα η Ομοσπονδία μας ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που προβλέπει την παρουσία εκπροσώπων – παρατηρητών στα Συμβούλια Μεταθέσεων, μια διάταξη που παραμένει ανενεργός και ανεφάρμοστη εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Η ΠΟΜΕΝΣ, όπως κάνει πάντα, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και διεκδικεί δυναμικά για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων.

Η θεσμική εκπροσώπηση δυναμώνει μέρα με την ημέρα, μέσα από την εγγραφή μας στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.”

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)
Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ