Τετάρτη 01/05/2024

Μηταράκης για την υπόθεση της νησίδας: Σημαντικές ανακολουθίες – Τα στοιχεία στην Εισαγγελία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

“Τέσσερα παιδιά δήλωσε η οικογένεια στο ΕΔΔΑ, 4 διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές” σχολίασε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Ο Νότης Μηταράκης σε ανάρτησή του στο Twitter και σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε για τη χθεσινή του ομιλία, ανέφερε ότι «τέσσερα παιδιά δήλωσε η οικογένεια στο ΕΔΔΑ, 4 διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές, στα επίσημα στοιχεία δεν υπάρχει αγνοούμενο παιδί».

Ο Μηταράκης επανέλαβε ότι θα στείλει την υπόθεση με τους παράτυπους μετανάστες στη νησίδα, στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Αυγούστου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκη ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το Modus Operandi κυκλωμάτων, Τουρκίας και ΜΚΟ

Κατά την ομιλία του ο Μηταράκης ανέφερε ότι τα κυκλώματα λαθροδιακινητών προσπαθούν να παρακάμψουν την νόμιμη φύλαξη των συνόρων με δύο τρόπους:

  • Με την χρήση μεγάλων σκαφών, με κατεύθυνση την Ιταλία.
  • Με την εργαλειοποίηση των νησίδων του Έβρου. Την «ως δια μαγείας» εμφάνισης μεταναστών, σε ακατοίκητες νησίδες του Έβρου, αποτέλεσμα διαρκών αλλαγών στην ροή του ποταμού.

Ως προς την διαδικασία που ακολουθείται από τα κυκλώματα, το Modus Operandi, ο Υπουργός είπε ότι αυτό είναι σταθερό:

“Οι λαθροδιακινητές ή ακόμα και οι Τουρκικές αρχές, μεταφέρουν μετανάστες στην Τουρκική όχθη και τους προωθούν μέσα στο ποτάμι, πριν τον Φράκτη που προστατεύει τα Ελληνικά σύνορα.

Οι συνεργαζόμενες ΜΚΟ έχουν ήδη αναλυτικά τα στοιχεία τους και άλλο υποστηρικτικό υλικό.

Για να πετύχουν μια θετική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων η «ιστορία» πρέπει να περιλαμβάνει δυο χαρακτηριστικά:

  • Τον κίνδυνο λόγω εγκλωβισμού και
  • κάποιο ή κάποια σημαντικά προβλήματα υγείας.

Οι ΜΚΟ λοιπόν προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και μετά διεθνή ΜΜΕ, στα οποία εργάζονται και δημοσιογράφοι που έχουν, κατά δήλωση τους, σχέση με τις ΜΚΟ που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέσα, δημοσιοποιούν το ζήτημα για να πάνε οι αρχές, πέρα από τον Φράκτη, να τους βρουμε και να τους μεταφέρουμε σε κέντρο καταγραφής.”

“Στην συγκεκριμένη υπόθεση το αίτημα το υπέβαλαν δυο Ελληνικές ΜΚΟ, η μια έχει ως πρόεδρο πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ.”, είπε ο Υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Αυγούστου το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι στο στο ΚΥΤ Φυλακίου μπήκε μαζί με ΜΚΟ, ένας Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής.

Σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση της νησίδας

Ο Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, το οποίο αφορούσε 38 αιτούντες άσυλο από Συρία και Παλαιστίνη οι οποίοι βρέθηκαν σε νησίδα, σε σημείο, εκτός Ελληνικής επικράτειας είπε ότι η μόνη αρμόδια για την ακριβή αποτύπωση του συνόρου από την ελληνική πλευρά είναι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.

Από την ως τώρα έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, προέκυψαν σημαντικές ανακολουθίες στην «ιστορία των μεταναστών της νησίδας» τις οποίες θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να συσχετιστούν με τις σχετικές δικογραφίες.

Οι εν λόγω ανακολουθίες είναι:

Οι 38 έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από την νησίδα, το οποίο παρουσιάστηκε από Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας ότι γυρίστηκε στην νησίδα, στις 15/8 και ώρα 13:00. Στις καταθέσεις τους όμως λένε ότι πέρασαν στις 14/8 το πρωί στην Ελληνική όχθη.

Λένε ότι κάποιος περαστικός τους άφησε μια βάρκα από 13/8 αλλά «φοβήθηκαν να περάσουν» ενώ κατά δήλωση τους υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την υγείας τους. Σημειώνεται ότι η απόσταση της νησίδας από την Ελληνική ακτή ήταν 15 μέτρα, χαμηλού βάθους.

Λένε στο βίντεο ότι η μια αδελφή (9 ετών) ήταν βαρεία άρρωστη για ημέρες, γεγονός το οποίο δεν ίσχυε, καθώς βρέθηκε σε καλή κατάσταση υγείας.

Για την έγκυο γυναίκα, λένε στο βίντεο ότι αιμορραγούσε αλλά σύμφωνα με το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εγκυμοσύνη.

Πέρα από τις καταθέσεις των γονιών, από τις υπόλοιπες καταθέσεις που ελήφθησαν, ελάχιστες, αναφέρονται σε θάνατο μικρής στη νησίδα. Οι γονείς δεν γνωρίζουν που είναι θαμμένο το παιδί στη νησίδα ενώ δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία ή βίντεο του παιδιού ως άρρωστο, του σημείου ταφής, της ταφής κ.α.

Δείτε το βίντεο με τα όσα αποκαλυπτικά ανέφερε ο Νότης Μηταράκης στην Βουλή:

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ