Παρασκευή 19/04/2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο του ΓΕΣ – Η νησίδα είναι σε τουρκικό έδαφος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναφέρει ότι η νησίδα που δόθηκε ως στίγμα από/για τους παράτυπους μετανάστες ανήκει στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος σήμερα 20 Αυγούστου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και στον Γιώργο Αυτιά, στην πρόσφατη υπόθεση της νησίδας στον Έβρο με τους παράτυπους μετανάστες είπε ότι η εν λόγω νησίδα σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.

“Η συγκεκριμένη νησίδα στον Έβρο για την οποία έγινε τόση συζήτηση, με επίσημο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού, είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι οι συντεταγμένες της συγκεκριμένης νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκεται σε Τουρκικό έδαφος.”, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός έδειξε το έγγραφο του ΓΕΣ, με βαθμό ασφαλείας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, στην κάμερα.

Το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο του ΓΕΣ που έδειξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Εικόνα: Βίντεο εκπομπής ΣΚΑΪ στο YouTube/ SKAI.gr
Το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο του ΓΕΣ που έδειξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Εικόνα: Βίντεο εκπομπής ΣΚΑΪ στο YouTube/ SKAI.gr

Ο καμεραμάν δυστυχώς δεν εστίασε σωστά στο έγγραφο αν και τόσο ο Υπουργός όσο και ο δημοσιογράφος κράτησαν αρκετές φορές το έγγραφο σταθερό…

Σύμφωνα με αυτά που διακρίνονται στο από 26 Ιουλίου 2022 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο του ΓΕΣ το οποίο εκδόθηκε όπως προκύπτει από τους Αποδέκτες, σε απάντηση εγγράφου της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ του Υπουργείου:

α. Η νησίδα που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Λάβαρα και Αμόριο έχει όνομα (σσ το όνομα είναι δυσανάγνωστο στο βίντεο)
β. Η νησίδα δεν απεικονίζεται στους χάρτες του Πρωτοκόλλου της Επιτροπής Διαχάραξης των Συνόρων (1926).
γ. Η νησίδα βρίσκεται επί τουρκικού εδάφους και συγκεκριμένα 20 μέτρα από την Ελλάδα.

“Το ζητήσαμε γιατί δεν είναι η Αστυνομία αυτή που καθορίζει που είναι τα σύνορα, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας οι οποίες έχουν απαντήσει με σαφήνεια.” τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

Ποιο είναι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο

Ο χαρακτηρισμός ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ δίδεται σε υλικό – πληροφορίες, οι οποίες εάν αποκαλυφθούν σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, είναι δυνατό να βλάψουν την Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας, καθώς και τα ζωτικά της συμφέροντα.

Η ανατύπωση υλικού ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ και η παραπέρα διανομή του, μπορεί να εγκριθεί από κάθε Διοίκηση που χειρίζεται αυτά.

Επειδή εκτιμάται ότι θα ακουστούν ή και θα γραφούν διάφορα, ο βαθμός ασφαλείας ενός εγγράφου μπορεί να αναβιβασθεί, υποβιβασθεί ή απαλειφθεί, όταν προκύψουν ή εκλείψουν οι λόγοι, που επέβαλαν την αρχική διαβάθμισή του.

Όλα τα παραπάνω αναφέρει ο ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΔΚ 0-3/2005) του ΓΕΕΘΑ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ