Κυριακή 19/05/2024

ΚΥΣΕΑ: Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ποια θέματα συζητήθηκαν σήμερα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ποια θέματα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑΠοιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2022 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέδρευσε στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας – ΚΥΣΕΑ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στα social media.

Κρίσεις Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων

Όσον αφορά στην παραμονή του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή αποστρατεία του, δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει άλλωστε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) θα γίνουν κανονικά τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου για τις κρίσεις Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

ΚΥΣΕΑ Κρίσεις 2023: Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Ποιοι Αρχηγοί αλλάζουν στις Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2023
ΚΥΣΕΑ Κρίσεις 2023: Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ποιοι Αρχηγοί αλλάζουν στις Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2023

Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 είχαμε υπενθυμίσει σε άρθρο μας ότι σε παλιότερα (6 Ιανουαρίου 2022) είχαμε εκτιμήσει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ “θα παραμείνει και για τέταρτο χρόνο (2023-2024)”.

Σε αυτήν την εκτίμηση, με τα σημερινά δεδομένα, εμμένουμε και σήμερα. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραμείνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, παρά τα κάποια δημοσιεύματα που τον “στοχοποιούν” και μετά διαγράφονται -αλλά παραμένουν στη μνήμη του διαδικτύου.

Κρίσεις Αρχηγών 2023: Ποιοι Αρχηγοί αλλάζουν

Σύμφωνα με το Νόμο 4407/2016 η θητεία των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ είναι μέγιστο τα 3 έτη (2+1).

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού τον Ιανουάριο 2020 και στις κρίσεις Αρχηγών 2023, συμπληρώνει 3 έτη θητείας ως Α/ΓΕΣ.

Ομοίως, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στις κρίσεις Αρχηγών 2023, συμπληρώνει 3 έτη θητείας ως Α/ΓΕΝ καθώς τοποθετήθηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τον Ιανουάριο 2020.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τον Ιανουάριο 2022.

Με βάση τη συμπλήρωση του μέγιστου χρόνου θητείας των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, το ΚΥΣΕΑ 2023 που θα συγκληθεί υπό τον Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του νέου έτους, θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ και ποιος ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ