Δευτέρα 13/05/2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2024 2025: Όλα έτοιμα για τις αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ.

Μετά την κληρωση του Τουρισμός για όλους στην τελική ευθεία μπαίνει ο φετινός Κοινωνικός τουρισμός. Κύριος λόγος είναι όσοι κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Επίσης, δεν είναι δικαιούχοι και δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι πήραν επιταγή στον Κοινωνικό Τουρισμό 2023-2024 είτε έκαναν χρήση αυτής είτε όχι, εκτός αν ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 της ΔΥΠΑ αφορά σε 300.000 επιταγές voucher και οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, εδώ.

Όπως είχε ανακοινώσει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ θα ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με πέρσι. Οι αιτήσεις για τα vouchers για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2024 αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα ώστε όσοι επιλεγούν να κάνουν χρήση των επιταγών από 1 Ιουλίου 2024 ως και τις 30 Ιουνίου 2025.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024 ΔΥΠΑ: Οι δικαιούχοι για τα vouchers

Στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025 είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ