Σάββατο 04/05/2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2024 2025: Νωρίτερα θα ξεκινήσουν φέτος οι αιτήσεις – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Μάθετε πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ξεκινάει για αιτήσεις ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024 2025.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι φέτος, το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ θα εκκινήσει νωρίτερα, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του θα είναι αισθητά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Στο περσινό πρόγραμμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ άνοιξε στις 30 Μαΐου 2023 και γινόταν ανάλογα με το ψηφίο στο οποίο λήγει ο ΑΦΜ.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 θα ξεκινήσουν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να ελέγξουν αν έχουν κληρωθεί ως δικαιούχοι του Τουρισμού για όλους, καθώς αυτό θα τους αποκλείσει από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός.

Η κλήρωση και τα αποτελέσματα του Τουρισμός για όλους αναμένονται πριν το Πάσχα. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω πλατφόρμας που διαχειρίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Κοινωνικός τουρισμός 2024 Δικαιούχοι

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού περιόδου ΔΥΠΑ είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2023 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

  • εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  • ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2023-2024) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. Τουρισμός Για Όλους του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Επιταγή voucher κοινωνικού τουρισμού

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επέλεγαν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Στο περσινό πρόγραμμα, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνταν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανερχόταν σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν δωρεάν. Μάθετε για τα καταλύματα στον κοινωνικό τουρισμό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ