Κυριακή 12/05/2024

Ιερά Μονή Καρακάλλου: Ανεύθυνα και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για ανάμειξη στις εκλογές

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους

Ως ανεύθυνα και ανυπόστατα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα η Ιερά Μονή Καρακάλλου για ανάμειξή της στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με την υποστήριξη του πολιτικού κόμματος ΝΙΚΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εξ αφορμής διαφόρων δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες, τα οποία παρουσιάζουν την Ιεράν ημών Μονήν ως αναμιχθείσαν με ανακοινώσεις εις τας προσφάτους εθνικάς εκλογάς, επιθυμούμεν να γνωστοποιήσωμεν προς πάντας ότι η Ιερά ημών Μονή δεν προέβη εις ουδεμίαν σχετικήν δήλωσιν, τα δε φερόμενα ως συνταχθέντα εκ της Ιεράς ημών Μονής είναι ανυπεύθυνα και ανυπόστατα, δίχως έγκρισιν και υπογραφήν του Καθηγουμένου και Γέροντος ημών Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου.

Ως γνωστόν, ημείς ως μοναχοί και κληρικοί, δεν πολιτευόμεθα και γενικώς δεν αναμιγνυόμεθα εις τα πολιτικά δρώμενα, εν τούτοις έχομεν υποχρέωσιν και καθήκον να προσευχώμεθα διά την πατρίδα ημών, ώστε να αναδεικνύωνται εκ του λαού πολιτικοί άξιοι, πεφωτισμένοι, ευλαβείς, εμφορούμενοι με τα πατροπαράδοτα ιδανικά και ιδεώδη, προκειμένου να προάγουν παντοιοτρόπως την ευλογημένην ημών χώραν, όπως της πρέπει και αξίζει.

Κατακλείοντες δηλώνομεν υπευθύνως, και πάλιν, ότι η Ιερά ημών Μονή ουδεμίαν σχέσιν έχει με τας οιασδήποτε δηλώσεις που εκυκλοφόρησαν οπουδήποτε, ούτε είμεθα ενήμεροι διά την σύνταξιν και διάδοσιν αυτών.

Διά τούτο ενυπογράφως διαψεύδομεν αυτάς, προκειμένου να σταματήση κάθε άλλη περαιτέρω συζήτησις και να δοθή τέλος εις το, ως μη ώφειλε, ανακυψαν ζήτημα.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου”

Ανακοίνωση Ιερά Μονή Καρακάλλου
Ανακοίνωση Ιερά Μονή Καρακάλλου

Στο δημοσίευμα του powergame.gr αναφέρεται ότι “Sms από δύο μονές του Αγίου Όρους έπεσαν στην αντίληψή μου λίγο πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Επρόκειτο για μηνύματα θεοσεβούμενης υποστήριξης πατέρων (γιατί ως γνωστόν οι μητέρες δεν ευδοκιμούν στο Όρος…) προς το κόμμα ΝΙΚΗ του θεολόγου από το Κιλκίς. Τα sms ήταν σαν να τα είχε υπαγορεύσει η ίδια η Παναγιά, αφού μιλούσαν για την ανάγκη στήριξης πνευματικών τέκνων, των μονών Καρακάλλου και Βατοπεδίου, τα οποία (τέκνα) μετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ΝΙΚΗ. Ήταν τόσο προπαγανδιστικό το περιεχόμενο των sms, που αυτός που το ελάμβανε πίστευε ότι θα τον τιμωρήσει η Παναγία αν δεν ακολουθούσε την επιθυμία του Γέροντα. Επειδή λοιπόν στο Άγιον Όρος κυρίως οι Αμερικανοί έχουν εντοπίσει κάτι ρώσικες εστίες, έχω την αίσθηση ότι τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανόν να στείλει sms και η πρεσβεία προς τις ύποπτες μονές.”

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωσε αποφασισμένος να μην ανεχθεί τη “χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας” στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ