Κυριακή 19/05/2024

Exit polls Εκλογές 2023: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα exit polls για τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023.

Οι κάλπες για τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 κλείνουν στις 19.00 το απόγευμα οπότε και ολοκληρώνεται η ψηφοφορία.

Αποτελέσματα exit polls

Σύμφωνα με το Άρθρο 49 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012 “Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών”, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων exit polls “απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται ή να μεταδίδονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο πριν την 19.00 ώρα της ημέρας αυτής.”

Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα exit polls θα μεταδοθούν στις 7 η ώρα το απόγευμα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στα τηλεοπτικά κανάλια.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι τα exit polls

Τα exit polls (έξοδος εκλογέων) είναι μια δημοσκόπηση με κοινό άτομα τα οποία εξέρχονται από ένα εκλογικό κέντρο και έχουν ψηφίσει. Η διαφορά του exit poll από μια δημοσκόπηση είναι ότι στο exit poll οι δημοσκόποι ρωτάνε τί ψήφισε το άτομο ενώ στη δημοσκόπηση τί προτίθεται να ψηφίσει.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των εκλογών από την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας έως τη λήξη αυτής απαγορεύεται η δημοσιοποίηση και μετάδοση exit polls ώστε να μην επηρεαστεί το εκλογικό σώμα. Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να δημοσιοποιούνται μέχρι και μία μέρα πριν τις εκλογές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ