Σάββατο 18/05/2024

Εργατική πρωτομαγιά 2023: Το μήνυμα του Προέδρου ΠΟΜΕΝΣ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ για την εργατική πρωτομαγιά 2023.

Το δικό του μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά 2023 έστειλε ο Δημήτριος Ρώτας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ τονίζει ότι η Ομοσπονδία υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των Στρατιωτικών, είτε είναι μέλη της είτε όχι.

Αναλυτικά το μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά 2023:

“Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς γιατί είναι μια συμβολική υπενθύμιση ότι ο τρόπος ζωής μας, με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που περιλαμβάνει, δεν είναι αυτονόητος. Είναι το αποτέλεσμα αγώνων, θυσιών, επαγρύπνησης. Όμως, εμείς, στις Ένοπλες Δυνάμεις αφομοιώνουμε διττό ρόλο. Είμαστε εργαζόμενοι και η εργατική Πρωτομαγιά μας αφορά ως αποδέκτες των κατακτήσεων της. Είμαστε, όμως, εργαζόμενοι στην Εθνική Άμυνα που σημαίνει ότι η εργατική Πρωτομαγιά μας αφορά και ως εγγυητές μιας υπόσχεσης για το μέλλον, ότι οι ελευθερίες και τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες περιφρουρούνται από άξιους άνδρες και άξιες γυναίκες.

Πατρίδα δεν είναι μόνο τα ιερά χώματα των προγόνων, ιερά γιατί ποτίστηκαν με αίμα για να ανθίσουν, η γλώσσα που μας κάνει κοινωνούς της ιστορίας από χιλιάδες χρόνια έως σήμερα. Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν με συγκεκριμένες αξίες, πατρίδα είναι οι αξίες. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι μια από αυτές. Ακόμα ένας λόγος για να τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. Ξέρουμε, βέβαια, ότι η αμφισβήτηση πολλές φορές ξεκινάει εκ των έσω και όχι από εξωτερικό εχθρό. Γι’ αυτό, επιπλέον, είμαστε συνδικαλιστές, αλληλέγγυοι συνάδελφοι, ενεργοί πολίτες. Δεν ιδιωτεύουμε. Αυτός είναι ο τρίτος ρόλος που εμείς οφείλουμε να ενσαρκώνουμε και ο τρίτος λόγος που οφείλουμε τιμή στην εργατική Πρωτομαγιά. Λέμε συχνά στην ΠΟΜΕΝΣ -και το εννοούμε- ότι έχουμε πάνω από 15 χιλιάδες μέλη αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, είτε είναι μέλη της Ομοσπονδίας μας, είτε όχι.

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει αποδείξει με τις επιτυχίες της αλλά, κυρίως, με τις διαρκείς διεκδικήσεις της ότι δεν εφησυχάζει, ότι η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι για εμάς απλά μια επέτειος, αλλά μια αξία. Μια αξία που εδράζεται στην ισότητα, μια αξία απόλυτα συνυφασμένη με την Πατρίδα. Έτσι τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά σήμερα αλλά και κάθε μέρα. Με το καλό, να έρθει η Άνοιξη, συνάδελφοι και συναδέλφισσες!”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ