Τετάρτη 15/05/2024

Εμπορικό ναυτικό: Προκήρυξη 2023 με Πανελλήνιες εξετάσεις

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Εκδόθηκε η προκήρυξη για εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών με τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023.

Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/-στριών που θα εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καθορίζεται σε 1479 (741 Πλοίαρχοι και 738 Μηχανικοί).

Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει 6 διδακτικά εξάμηνα και 2 εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου, με το σύστημα της εναλλασσόμενης εκπαίδευσης (Sandwich Courses) σύμφωνα με το οποίο η εκπαίδευση εναλλάσσεται μεταξύ σχολής και πλοίου. Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης επί πλοίου είναι τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες.

Οι εισαγόμενοι σπουδαστές/-στριες προέρχονται από υποψηφίους/-ιες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατανέμονται ως ακολούθως:

  • Σε ποσοστό 65% του συνολικού αριθμού εισακτέων, προερχόμενους από ημερήσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) από τα επιστημονικά πεδία Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής (2ο και 4ο).
  • Σε ποσοστό 35% του συνολικού αριθμού εισακτέων, προερχόμενους από ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) όλων των τομέων.

Προσόντα υποψηφίων

Κάθε υποψήφιος/-α πρέπει να συγκεντρώνει τα πιο κάτω προσόντα:
1.Να έχει συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2.Να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια και να είναι γραμμένος/-η στα μητρώα αρρένων ή Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας.
3.Να μην έχει υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας του/της, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους υποβολής της αιτήσεως (γεννηθέντες από 01-01-1996 και μεταγενέστερα).
4.Να είναι κατά γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ικανός/-ή σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα.
5.Να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ’ υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Εθνικού Νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 17-03-2023. Όλοι οι υποψήφιοι από την 17-03-2023 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε’ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 27-04-2023 ημέρα Πέμπτη.

Τονίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. https://regusr.hcg.gr χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail) και κωδικό σύνδεσης (password) της επιλογής τους, κάνουν εγγραφή ως χρήστες στην Υπηρεσία ΧΡΗΣΤΩΝ του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να απομνημονεύσουν τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον κωδικό σύνδεσης (password) που θα χρησιμοποιήσουν για την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης, καθώς μέσω αυτών θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας της αίτησής τους, καθώς και σε περίπτωση επιτυχίας τους σε Α.Ε.Ν., θα πραγματοποιείται η σύνδεση στις μηχανογραφικές εφαρμογές του Υ.ΝΑ.Ν.Π. που αφορούν τη σπουδαστική τους κατάσταση.

Διαβάστε την προκήρυξη για το Εμπορικό Ναυτικό για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023:

Που υπάρχουν Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Η εκπαίδευση των στελεχών του εμπορικού ναυτικού στην Ελλάδα, διεξάγεται σε γεωγραφικά κατανεμημένες δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ειδικοτήτων Πλοιάρχων και Μηχανικών, ως ακολούθως :

  • Ασπρόπυργος – ΑΕΝ Ασπροπύργου – Πλοιάρχων/Μηχανικών
  • Νέα Μηχανιώνα – ΑΕΝ Μακεδονίας – Πλοιάρχων/ Μηχανικών
  • Πρέβεζα – ΑΕΝ Ηπείρου – Πλοιάρχων
  • Κάλυμνος – ΑΕΝ Καλύμνου – Πλοιάρχων
  • Κύμη – ΑΕΝ Κύμης – Πλοιάρχων
  • Αργοστόλι – ΑΕΝ Ιονίων Νήσων – Πλοιάρχων
  • Χίος – ΑΕΝ Χίου – Μηχανικών
  • Ύδρα – ΑΕΝ Ύδρας – Πλοιάρχων
  • Οινούσσες – ΑΕΝ Οινουσσών – Πλοιάρχων
  • Σύρος – ΑΕΝ Σύρου – Πλοιάρχων
  • Χανιά – ΑΕΝ Κρήτης – Πλοιάρχων/ Μηχανικών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ