Κυριακή 28/04/2024

Πανελλήνιες 2024: Προκήρυξη για Στρατιωτικές Σχολές 2024 – Αίτηση – ΠΚΕ Στρατιωτικών Σχολών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Εκδόθηκε η προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2024-2025 για τις Πανελλήνιες 2024. Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τις Στρατιωτικές Σχολές 2024. Ημερομηνία ΠΚΕ Στρατιωτικών Σχολών.

Κοινοποιήθηκε η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), [Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 καθώς και οι οδηγίες για Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).

Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2023

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις Στρατιωτικές Σχολές με τις Πανελλήνιες 2023 έχουν, σύμφωνα με τον ν.1911/1990, άνδρες και γυναίκες, για όλες τις Σχολές και Τμήματα των ΑΣΕΙ, της ΣΣΑΣ της ΣΑΝ και των ΑΣΣΥ.

Η επιλογή των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ, στη ΣΣΑΣ, στη ΣΑΝ και στις ΑΣΣΥ, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4777/2021.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σε ιδιαίτερες εξετάσεις (Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ): Ψυχομετρικές δοκιμασίες, Υγειονομικές εξετάσεις, Αθλητικές δοκιμασίες) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Αίτηση και προθεσμία για τις Στρατιωτικές Σχολές 2023

Η υποβολή αίτησης κατάταξης σε Στρατιωτικές Σχολές καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή https://www.asei-assy.mil.gr/

Η εφαρμογή asei-assy.mil.gr για την υποβολή της αίτησης για τις Στρατιωτικές Σχολές 2024
Πανελλήνιες 2024: Η εφαρμογή asei-assy.mil.gr για την υποβολή της αίτησης για τις Στρατιωτικές Σχολές 2024

Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι/ες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να μάθουν αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι (μέσω της εφαρμογής) και να τα συμπληρώσουν, αν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τα εξεταστικά κέντρα, όπως προβλέπουν οι Οργανισμοί λειτουργίας τους.

Διαβάστε την Προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές 2024 (αρχείο pdf):

Διαβάστε επίσης για την προετοιμασία για τα αθλήματα στρατιωτικών σχολών

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ