Δευτέρα 29/04/2024

Στρατιωτικές Σχολές: Προκαταρκτικές εξετάσεις και αθλήματα – Προετοιμασία και όρια

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η προετοιμασία για τα αθλήματα στρατιωτικών σχολών είναι απαραίτητη, για να “πιαστούν” τα όρια στα αγωνίσματα και να ολοκληρωθούν οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών με επιτυχία.

Προκαταρκτικές Εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών – ΠΚΕ

Για να μπει κάποιος νέος και κάποια νέα στις Στρατιωτικές Σχολές δεν αρκεί να μόνο να γράψει καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να πιάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) πρέπει να περάσει και τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).

Οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες ή όπως λέγεται αθλήματα.

Τονίζεται ότι οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους.

Κύριο ερώτημα των υποψηφίων είναι πως να περάσουν τα αθλήματα “πιάνοντας” τα σχετικά όρια στα αθλήματα.

Τα όρια στις αθλητικές δοκιμασίες Στρατιωτικών Σχολών

Για να συμμετέχουν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες στις αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να κριθούν κατάλληλοι/ες από τις Υγειονομικές Επιτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι τα όρια στα αθλήματα Στρατιωτικών Σχολών είναι κοινά για άνδρες και για γυναίκες.

Τα αγωνίσματα ή διαφορετικά αθλήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι/ες για τις Στρατιωτικές Σχολές είναι τρέξιμο 100 και 1.000 μέτρων, άλμα σε ύψος με φόρα, άλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη σφαίρας. Όσοι/ες επιλέξουν ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ και ΣΜΥΝ εξετάζονται και σε ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα αθλήματα και τα κατώτερα/ανώτερα (κατά περίπτωση) όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχετε για να κριθείτε κατάλληλος/η για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές:

Τα όρια στις αθλητικές δοκιμασίες ή διαφορετικά αθλήματα στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών

Για τα αγωνίσματα των δρόμων υπάρχει η δυνατότητα μίας προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών προσπαθειών.

Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.

Ρωτάτε, πως να περάσω τα αθλήματα; Σας απαντάμε: Πιστέψτε στον εαυτό σας και προετοιμαστείτε!
Ρωτάτε, πως να περάσω τα αθλήματα; Σας απαντάμε: Πιστέψτε στον εαυτό σας και προετοιμαστείτε!

Προετοιμασία για αθλήματα Στρατιωτικών Σχολών

Αν σας φαίνονται “βουνό” και δύσκολα τα αθλήματα και αναρωτιέστε “πως να περάσω τα αθλήματα“, η απάντηση είναι να κάνετε από πριν κατάλληλη προετοιμασία για αθλήματα στρατιωτικών σχολών.

Εάν ζείτε σε κάποια μεγάλη πόλη, Αθήνα (βόρεια, νότια προάστια κοκ), Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, μπορείτε να βρείτε κατάλληλους προπονητές που θα σας καθοδηγήσουν ώστε με κατάλληλη προετοιμασία να περάσετε τις αθλητικές δοκιμασίες που απαιτούνται για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Εάν όμως οι τιμές είναι ακριβές ή δεν ζείτε κάπου που υπάρχει η δυνατότητα να σας καθοδηγήσει κάποιος προπονητής τί θα κάνετε;

Αρχικά, πιστέψτε στον εαυτό σας!

Παράλληλα με το διάβασμα αφιερώστε καθημερινά χρόνο για εκγύμναση. Δείτε το και ως ευκαιρία να ξεσκάσετε, να ξεφύγετε από το διάβασμα, να “αδειάσει” το μυαλό. Οι χημικές ουσίες που θα εκλύσει ο οργανισμός σας, θα σας δώσουν δύναμη!

Αξιολογήστε τον εαυτό σας.

Πάρτε μαζί σας κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή φίλο σας ή ακόμα και μόνος/η σας και πάτε σε ένα γήπεδο. Ρωτήστε και μάθετε πόσα μέτρα είναι ο γύρος του γηπέδου, πόση είναι η απόσταση των 100 και 1.000 μέτρων και τρέξτε!

Τρέξτε τα 100 και 1.000 μέτρα και μετρήστε τον χρόνο που κάνατε. Εάν πιάσατε τα όρια στο “τσακ” μην επαναπαυθείτε! Εάν είστε πολύ κάτω από τα όρια μην απογοητευθείτε! Συνεχίστε! Αργά και σταθερά, με πείσμα, υπομονή και επιμονή για να “ρίξετε” τους χρόνους.

Κάντε κάμψεις, έλξεις και κοιλιακούς. Αν και δεν είναι εξεταζόμενα αυτά τα αντικείμενα θα σας βοηθήσουν στα αθλήματα που θα εξεταστείτε. Τρέξτε. Θέστε όρια και σπάστε τα!

Διαβάστε επίσης για τα Ψυχομετρικά τεστ για Στρατιωτικές Σχολές online

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ