Δευτέρα 20/05/2024

Εκλογές 2023: Που ψηφίζουν ετεροδημότες που υπέβαλλαν αίτηση Μάρτιο και Απρίλιο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ολοκληρώθηκε η Α Αναθεώρηση 2023 των εκλογικών καταλόγων. Μάθετε που ψηφίζουν οι ετεροδημότες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στους Δήμους το αρχείο μεταβολών της Α’ Αναθεώρησης 2023 των βασικών εκλογικών καταλόγων, των κοινοτικών εκλογέων και των αιτήσεων ετεροδημοτών στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Α’ Αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων αφορά στο δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023. Αυτό σημαίνει ότι αιτήσεις ετεροδημοτών που έχουν υποβληθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα συμπεριληφθούν στην επόμενη Αναθεώρηση Εκλογικών Καταλόγων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 95 του ΠΔ 26/2012, “όσοι εκλογείς υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής μετά την τελευταία, πριν από τις εκλογές, αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν ψηφίζουν ως ετεροδημότες.

Η αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων γίνεται κάθε ημερολογιακό δίμηνο, ενώ σύμφωνα με το Άρθρο 15 του ΠΔ 26/2012 “μεταβολές που συντελούνται στο δημοτολόγιο ένα (1) μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών καταχωρίζονται στους εκλογικούς καταλόγους μετά την διενέργεια των εκλογών”.

Ετεροδημότες Εκλογές 2023

Με δεδομένο ότι η προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, η αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων δίμηνου Μαρτίου – Απριλίου δεν πρόκειται να γίνει και όσοι υπέβαλλαν αίτηση ετεροδημότη τον Μάρτιο και Απρίλιο θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Όσοι υπέβαλλαν αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εθνικές εκλογές 2023 μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που ψηφίζεις” η οποία είναι διαθέσιμη εδώ https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ