Σάββατο 18/05/2024

Έφθασαν οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Ελευσίνα το μεταγωγικό αεροσκάφος με τους πρώτους Έλληνες από το Σουδάν

Σήμερα το πρωί, 25 Απριλίου 2023 προσγειώθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Το Spartan μετέφερε 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας, χειρουργημένος στα πόδια.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων από το Σουδάν “είναι μία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς και βρίσκεται σε εξέλιξη” και τόνισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν “με τον τρόπο που τους ζητείται στον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν”.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι “υπάρχουν και άλλα μέσα στην περιοχή, τα οποία είναι έτοιμα να αναλάβουν επιχειρήσεις και δραστηριότητες για να φέρουμε κόσμο πίσω… Είμαστε σε συνεργασία με φίλες και σύμμαχες χώρες προκειμένου να διευκολύνουμε τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν και με μέσα άλλων κρατών”.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου, όπως δήλωσε ο Στρατηγός Φλώρος, “θα φιλοξενηθούν και οι συγγενείς τους για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί”.

Νωρίτερα σήμερα επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

“Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.”, δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ