Παρασκευή 26/04/2024

Αρχηγός ΓΕΣ: Το Πυροβολικό βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Πυροβολικό βρίσκεται σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού και εντός των προσεχών ετών, αναμένεται να έχει αναβαθμιστεί.

Αυτό ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης κατά τον εορτασμό της Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου 2022, στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στο Στρατόπεδο “Τχη (ΠΒ) Γεωργιάδη Θωμά” στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ ανέφερε ότι σήμερα η Ελλάδα καλείται να “αντιμετωπίσει απειλές σε γεωστρατηγικό επίπεδο, οι οποίες είναι πλέον ποιο άμεσες όσο ποτέ τα τελευταία έτη, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου.”

Στο πλαίσιο των συνεχών αυτών προκλήσεων, το Πυροβολικό Μάχης κατορθώνει να αποτελεί παράγοντα αξιόπιστης αποτροπής όπως όλος ο Στρατός Ξηράς, και συνάμα “κατέχει εξέχουσα θέση, αφού στο σύγχρονο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης, με πιο επίκαιρο παράδειγμα τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δύναται να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα αποφασιστικά, με την ταχύτητα ενεργείας του και την ακρίβεια των πυρών του, τόσο σε βάθος, όσο και εγγύς των υποστηριζόμενων δυνάμεων ελιγμού”, σημείωσε ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Παράλληλα, συνέχισε ο Αρχηγός ΓΕΣ “το Αντιαεροπορικό Πυροβολικό προσφέρει την πιο άμεση και αξιόπιστη ασπίδα προστασίας των επιγείων δυνάμεων κάθε Σχηματισμού, από αέρος. Μάλιστα, και στο μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον της “Πολυχωρικής Μάχης”, το Πυροβολικό, με την αποκεντρωτική – δικτυοκεντρική φιλοσοφία ενεργείας του, θα αποτελέσει το βασικότερο συντελεστή της αποτροπής και απαγόρευσης εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε βάρος των στρατευμάτων μας.”

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν σύμφωνα με τον Α/ΓΕΣ την επιχειρησιακή αξία και βαρύτητα του όπλου του Πυροβολικού με το Ελληνικό Πυροβολικό να κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των πλέον εξελιγμένων του κόσμου.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης τόνισε ότι το Ελληνικό Πυροβολικό “βρίσκεται σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού και εντός των προσεχών ετών, αναμένεται να έχει αναβαθμίσει, τα οπλικά του συστήματα και τα πυρομαχικά του, ενσωματώνοντας δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, αυξημένης ακρίβειας, βεληνεκούς και αποτελεσματικότητας.”

Το Ελληνικό Πυροβολικό θα καταστεί το Όπλο “κεραυνός τιμωρός” κάθε επιβουλέα, κατέληξε ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Βούλγαρης, Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης και Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Ακόλουθοι Άμυνας, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου του Πυροβολικού.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο

Μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε επίδειξη οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού και περιήγηση στις εκθέσεις ιστορικών οχημάτων και ιστορικών κειμηλίων ηρώων του Όπλου, ανταλλαγή ευχών μέσω τηλεδιάσκεψης με Διοικητές και προσωπικό διαφόρων Σχηματισμών ανά την επικράτεια.

Το Μνημείο του Αγνώστου Πυροβολητή που έπεσε μαχόμενος υπέρ του Ελληνικού Έθνους, στη Σχολή Πυροβολικού
Το Μνημείο του Αγνώστου Πυροβολητή που έπεσε μαχόμενος υπέρ του Ελληνικού Έθνους, στη Σχολή Πυροβολικού. Εικόνα: ΓΕΣ

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΣ τίμησε τον αρχαιότερο εν ζωή Πυροβολητή Ταξίαρχο ε.α. Δημήτριο Σταμάτη, τάξεως 1949 της ΣΣΕ.

O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Ταξίαρχος Πυροβολικού ε.α. Δημήτριος Σταμάτης, τάξεως 1949 της ΣΣΕ
O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Ταξίαρχος Πυροβολικού ε.α. Δημήτριος Σταμάτης, τάξεως 1949 της ΣΣΕ

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ