Τετάρτη 15/05/2024

Αλλάζω Συσκευή: 105.000 επιπλέον δικαιούχοι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

105.000 επιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σήμερα 6 Απριλίου 2023.

Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” το 61,5% των πολιτών που έκανε αίτηση

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων νοικοκυριών, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 541.000 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: “Αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή”, πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων. Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα.”

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Για την περίπτωση κλιματιστικών η παλιά συσκευή πρέπει να είναι τοποθετημένη στην οικία που δηλώνεται στην αίτηση και απεγκαταστάθηκε από πιστοποιημένο τεχνικό ο οποίος το δηλώνει υπεύθυνα τα παραπάνω.

Αν επιθυμείτε να παραδώσετε στον έμπορο παλαιό κλιματιστικό που θα απεγκαταστήσετε χωρίς την εμπλοκή του εμπόρου, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς την εύρεση πιστοποιημένου τεχνικού που θα δηλώσει τα παραπάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα του Προγράμματος, πριν την παράδοσή του.

Για τους σκοπούς του Προγράμματος Αλλάζω Συσκευή επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ