Δευτέρα 29/04/2024

Υπουργείο Τουρισμού Αιγύπτου: Με ελληνικά χαρακτηριστικά η Κλεοπάτρα – Πλαστογραφία η σειρά του Netflix

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου σχετικά με την σειρά του Netflix Κλεοπάτρα.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση στο Facebook διευκρινίζοντας τη θέση του γύρω από την απόφαση του Netflix να απεικονίσει την Κλεοπάτρα ως γυναίκα μαύρης αφρικανικής καταγωγής.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, Δρ. Μουσταφά Βαζίρι, δηλώνει ότι η Βασίλισσα Κλεοπάτρα Ζ’ ήταν ανοιχτόχρωμη και με Ελληνικά χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της είναι τα έργα και τα αγάλματα.

Ο Δρ. Μουσταφά Βαζίρι, αναφέρει ότι η εμφάνιση της Κλεοπάτρας στη σειρά του Netflix είναι πλαστογραφία της αιγυπτιακής ιστορίας και μια κατάφωρη ιστορική παρανόηση, ειδικά ότι η ταινία κατατάσσεται ως ντοκιμαντέρ και όχι δραματικό έργο, υποχρέωση που έχουν οι δημιουργοί να διερευνήσουν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ιστορία και οι πολιτισμοί των λαών δεν παραποιούνται.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα της Βασίλισσας Κλεοπάτρας και απεικονίσεις σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν το πραγματικό σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, που όλα δείχνουν ελληνικά χαρακτηριστικά της ον αφορά στο χρώμα του δέρματος, το σχήμα της μύτης και των χειλιών.

Διευκρίνισε ότι η υπεράσπιση της ιστορίας της βασίλισσας Κλεοπάτρας, η οποία αποτελεί σημαντικό και αυθεντικό κομμάτι της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας, είναι μακριά από κάθε έννοια εθνικού ρατσισμού.

Ο επικεφαλής του Αιγυπτιακού τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, Νάσερ Μακάβι, δήλωσε ότι η εμφάνιση της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε αυτή την ταινία του Netflix ανταγωνίζεται τα πιο απλά ιστορικά γεγονότα και τα γραπτά ιστορικών όπως ο Πλούταρχος και ο Διοκάσιος, οι οποίοι κατέγραψαν τα γεγονότα της ρωμαϊκής ιστορίας στην Αίγυπτο στην η βασιλεία της βασίλισσας Κλεοπάτρας, η οποία είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα και καθαρή Μακεδονική καταγωγή.

Τόνισε ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα κατάγεται από μια αρχαία μακεδονική δυναστεία που κυβερνούσε την Αίγυπτο για σχεδόν 300 χρόνια, που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Πτολεμαίο Α’, Μακεδόνα ηγέτη του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος ήρθε στην Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου.

Σημείωσε επίσης ότι μελέτες που διεξήχθησαν σε μούμιες και οστά, επιβεβαίωσαν ότι οι Αιγύπτιοι δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά των υποσαχάριων Αφρικανών (μορφή κρανίου, πλάτος μύτης και άνω γνάθου, μαλλιά κ.λπ.).

Πρόσθεσε ότι όλα τα γλυπτά και τα αγάλματα στους αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς και τάφους απεικόνιζαν Αιγύπτιους με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των σύγχρονων Αιγυπτίων όσον αφορά το χρώμα των ματιών, τα μαλλιά, το δέρμα ακόμη και το χρώμα του δέρματος.

Δείτε το τρέιλερ από την σειρά του Netflix:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ