Πέμπτη 09/05/2024

Τουρκία: Θεωρίες συνωμοσίας για την ΕΜΑΚ και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Τουρκία οι θεωρίες συνωμοσίας πολλαπλασιάζονται σχετικά με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush και τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται λόγω του καταστροφικού σεισμού.

Την αρχή έκανε ο Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yaycı), πρώην Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και θεωρητικός του αλυτρωτικού και επεκτατικού δόγματος γνωστό ως “γαλάζια πατρίδα”.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί συμβουλεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση για ξένα έθνη που διεξάγουν επιχειρήσεις πληροφοριών στην Τουρκία υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη στον σεισμό του 1999 στον Μαρμαρά.

Ο “πατέρας της γαλάζιας πατρίδας” υπενθύμισε επίσης την Άσκηση Millennium Challenge 2002 (Πρόκληση της Χιλιετίας), που διεξήχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα του 2002, κατά την οποία, όπως είπε, “οι ΗΠΑ εισέβαλαν στην Τουρκία μετά από σεισμό”.

“Σύμφωνα με το σενάριο, η χώρα προορισμού ελέγχει ορισμένους θαλάσσιους δρόμους. Έχει σοβαρά προβλήματα με ένα νησιωτικό έθνος. Θα γίνει ένας τεράστιος σεισμός σε αυτή τη χώρα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον σεισμό… Γίνεται διεθνής κλήση για βοήθεια”, είπε και συνέχισε λέγοντας ότι, “οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν η βοήθεια να παρέχεται από τους δικούς τους στρατιώτες. Έτσι, ξεσπά πόλεμος μεταξύ του στρατού της χώρας στόχου και του αμερικανικού στρατού… και η χώρα καταλαμβάνεται μέσα σε 96 ώρες.”

Millennium Challenge 2002

Υπενθυμίζεται ότι ή άσκηση “Πρόκληση της Χιλιετίας 2002” η οποία διήρκεσε από τις 24 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου 2002 ήταν η πιο δαπανηρή στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης στην αμερικανική ιστορία και κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (που ισοδυναμεί με περίπου 377 εκατομμύρια δολάρια το 2021).

Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα, το 2021, είχαν σημειωθεί οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα της “Πρόκλησης της Χιλιετίας 2002” ήταν να προσομοιώσει τη μάχη μεταξύ των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Μπλε) και ενός ανώνυμου κράτους (Ιράν ή Ιράκ) στον Περσικό Κόλπο (Κόκκινο).

Θεωρητικά, ήταν μια ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες ιδέες, μελλοντικά όπλα και διαφορετικές τακτικές. Αλλά ενώ τα πράγματα εξελίχθηκαν στην αρχή όπως προέβλεπε το σενάριο, οι ΗΠΑ τελικά έχασαν στον φανταστικό πόλεμο με το Ιράν.

Το σενάριο λοιπόν της άσκησης των ΗΠΑ “Πρόκληση της Χιλιετίας” ουδεμία σχέση έχει με την Τουρκία και τα όσα επικαλείται ο “κύριος γαλάζια πατρίδα”.

Σειρά στο παραλήρημα πήρε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κόμματος (Vatan Partisi) Ντόγκου Πέριντσεκ και συμμετείχε στις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

“Μακάρι τα πλοία σας να βυθιστούν. Δεν έρχεσαι να βοηθήσεις, έρχεσαι να πάρεις ομήρους! Δεν μπορείς να πατήσεις το πόδι σου στην Ανατολία με τις ματωμένες μπότες σου!”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή αναφορά για το δηλητήριο και το ψέμα με τα οποία έχει ποτιστεί ο τουρκικός λαός από τους κυβερνώντες του… Και τα οποία γίνονται εν μέσω καταστροφής με χιλιάδες νεκρούς. Σκεφτείτε τί γίνεται στις “καλές ημέρες”. Αυτά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ