Πέμπτη 13/06/2024

Nintendo Switch 2: Επίσημη ανακοίνωση το φέρνει πριν από τις 31 Μαρτίου 2025

Ακολουθήστε μας

Οι θαυμαστές της Nintendo περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα κονσόλα παιχνιδιών εδώ και μήνες.

Το αρχικό Nintendo Switch έχει πουλήσει περισσότερα από 130 εκατομμύρια τεμάχια από τότε που κυκλοφόρησε το 2017 ενώ υπάρχουν παράπονα ότι η επτάχρονη κονσόλα παιχνιδιών δυσκολεύεται να τρέξει μερικά νεότερα παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, υποσχέθηκε, στις 7 Μαΐου 2024, τη νέα κονσόλα κάποια στιγμή πριν από τον Μάρτιο του 2025. Είπε επίσης ότι, δεν θα γίνει καμία αναφορά για το νέο μηχάνημα στην εκδήλωση της εταιρείας Nintendo Direct τον Ιούνιο του 2024.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της Nintendo έγραψε στο X:

“Εδώ Furukawa, Πρόεδρος της Nintendo. Θα κάνουμε μια ανακοίνωση για τον διάδοχο του Nintendo Switch εντός αυτού του οικονομικού έτους. Θα έχουν περάσει πάνω από εννέα χρόνια από τότε που ανακοινώσαμε την ύπαρξη του Nintendo Switch τον Μάρτιο του 2015. Θα πραγματοποιήσουμε ένα Nintendo Direct αυτόν τον Ιούνιο σχετικά με τη σειρά λογισμικού Nintendo Switch για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα υπάρξει καμία αναφορά για τον διάδοχο του Nintendo Switch κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης.”

Η ανάρτηση του αφεντικού της εταιρείας συνέπεσε με τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της με τη Nintendo για το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις της κονσόλας Switch έχουν μειωθεί σημαντικά από την κορύφωσή τους το 2021, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση της κονσόλας, το μοντέλο OLED, σημείωσε μικρή αύξηση 1,1% στις πωλήσεις. Ο αριθμός των χρηστών Nintendo παραμένει ωστόσο “υγιής”, με την ιαπωνική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι τα 123 εκατομμύρια ετήσιοι παίκτες που καταγράφηκαν μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαρτίου 2024 ήταν οι “υψηλότεροι που έχουν δει από την κυκλοφορία του Nintendo Switch”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ