Δευτέρα 06/05/2024

Τουρκία: Καταδίκασε τη “γενοκτονία” της Παλαιστίνης με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφιά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Μέσα στην Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε τη “γενοκτονία” της Παλαιστίνης.

Ο λόγος για τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, ο οποίος μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, κήρυξε την “ειρήνη” με το σπαθί στο χέρι. Στο κήρυγμά του, ο Ερμπάς χαρακτήρισε τα γεγονότα στην Παλαιστίνη ως γενοκτονία.

Ο Έρμπας χρησιμοποίησε έντονη γλώσσα στο κήρυγμά του, λέγοντας: “Μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας συμβαίνει σήμερα στην Παλαιστίνη, στη Γάζα. Αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, σφάζονται βάναυσα. Σπίτια , τζαμιά, σχολεία, ακόμη και νοσοκομεία βομβαρδίζονται αλύπητα. Ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.”

Δεν παρέλειψε να επικρίνει τη διεθνή κοινότητα λέγοντας ότι: “ενώ χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν την ίδια στιγμή, ο κόσμος, που έχει χάσει το έλεος και τη συνείδησή του, παρακολουθεί μόνο αυτή τη γενοκτονία. Η φυλή, η γλώσσα και η θρησκεία των καταπιεσμένων δεν έχουν σημασία. Εμείς καλούμε όλη την ανθρωπότητα να σταθεί με τους καταπιεσμένους ενάντια στον καταπιεστή.”

Ο Αλί Ερμπάς ξέχασε τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, την εισβολή και κατάληψη της Κύπρου, τις βιαιοπραγίες κατά των Κούρδων ακόμα και σήμερα και χίλια δύο άλλα… Απλά, υποκρισία και βεβήλωση της Αγίας Σοφιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλί Ερμπάς εμφανίσθηκε πρώτη φορά στην Αγιά Σοφιά, με το οθωμανικό γιαταγάνι, στην λάμα του οποίου είναι χαραγμένος ένας στίχος από το Κοράνι, στις 24 Ιουλίου 2023 όταν μετατράπηκε σε τζαμί. Τότε, υπερασπίστηκε την πράξη του λέγοντας ότι “η ανάγνωση κηρύγματος με σπαθί είναι μια κοινή πρακτική που υπάρχει στην ιστορία και την παράδοσή μας.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ