Τρίτη 30/04/2024

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ σύναψε συμβάσεις για πυρομαχικά αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το ΝΑΤΟ έθεσε σε εφαρμογή συμβάσεις-πλαίσια και παραγγελίες αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή πυρομαχικών

Οι πρώτες παραδόσεις στο πλαίσιο αυτών των συμβάσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2023.

Ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: “Το ΝΑΤΟ έχει δοκιμάσει και δοκιμάζει δομές για κοινές προμήθειες -και αποδίδουν. Χαιρετίζω τη δέσμευση των Συμμάχων να κάνουν σημαντικές νέες επενδύσεις σε πυρομαχικά. Ο βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας μας υπενθύμισε ότι ένας πόλεμος φθοράς μετατρέπεται σε μάχη υλικοτεχνικής υποστήριξης. Οι ισχυρές προμήθειες πυρομαχικών είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, προστατεύοντας παράλληλα κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ. Αυτό παρέχει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα ζήτησης στη βιομηχανία σε ολόκληρη τη Συμμαχία για να αυξήσει την παραγωγή.”

Το πλαίσιο αποφασιστικών πυρομαχικών του ΝΑΤΟ για τη χερσαία μάχη (Land Battle Decisive Munitions) καθιερώθηκε το 2018 και επιτρέπει στους Συμμάχους και τους εταίρους να εναρμονίσουν τα εθνικά σχέδια προμηθειών, ενθαρρύνοντας παράλληλα τις πολυεθνικές αγορές.

Επί του παρόντος, 24 Σύμμαχοι και εταίροι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ώθησης του ΝΑΤΟ να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών και τη συγκέντρωση της ζήτησης ως μέρος του νέου Σχεδίου Δράσης για την Αμυντική Παραγωγή που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους.

Οι Σύμμαχοι που συμμετέχουν είναι: Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία Σκόπια, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, συν Αυστρία και Σουηδία.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ