Κυριακή 28/04/2024

ΝΑΤΟ: Άσκηση πυρηνικής αποτροπής Steadfast Noon στη Μεσόγειο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η άσκηση πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ Steadfast Noon θα διεξαχθεί φέτος στους ουρανούς της Μεσογείου, της Ιταλίας και της Κροατίας.

Η άσκηση πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ με την ονομασία Steadfast Noon, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Μεσόγειο, στην Ιταλίας και την Κροατία.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την 12η Οκτωβρίου 2023.

“Η άσκηση Steadfast Noon θα συμβάλει στη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της πυρηνικής αποτροπής και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους του”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Εκτός από μαχητικά αεροσκάφη ικανά να φέρουν βόμβες με πυρηνικές κεφαλές, στην άσκηση Steadfast Noon θα συμμετάσχουν και άλλα αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση Steadfast Noon 2023 τα μαχητικά αεροσκάφη δεν θα φέρουν βόμβες με πυρηνικές κεφαλές.

Η νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, που υιοθετήθηκε από τους ηγέτες των Συμμάχων στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης τον Ιούνιο 2022 καθιστά σαφές ότι “ο θεμελιώδης σκοπός της πυρηνικής ικανότητας του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης, η πρόληψη του καταναγκασμού και η αποτροπή της επιθετικότητας”. Τονίζεται δε ότι, “όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα, το ΝΑΤΟ θα παραμένει μια πυρηνική συμμαχία.”

Τρία από τα μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συγκαταλέγονται στις πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Υποστηρίζεται ότι οι αμερικανικές ατομικές βόμβες βρίσκονται στην Τουρκία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε ποτέ επίσημα.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ