Κυριακή 28/04/2024

ΓΕΕΘΑ: ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολόγησαν την Ελλάδα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολόγησαν την Ελλάδα σε αντικείμενα Αμυντικού Σχεδιασμού.

Στις 9-10 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – ΓΕΕΘΑ συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας, ΝΑΤΟ και ΕΕ για την αξιολόγηση της Χώρας μας.

Αντικείμενο των λόγω συζητήσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε δύο χρόνια, ήταν από πλευράς:

  • ΝΑΤΟ, η αξιολόγηση της Ελλάδας αναφορικά με τον βαθμό υλοποίησης της συμμαχικής στοχοθεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών αμυντικού σχεδιασμού της Συμμαχίας
  • Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συζήτηση επί της αξιολόγησης της συνεισφοράς της Χώρας μας σε δυνάμεις και δυνατότητες που διαθέτει σε αυτήν, στο πλαίσιο των διαδικασιών αμυντικού σχεδιασμού της ΕΕ (Headline Goal Process – HLGP).

Κατά την υλοποίηση των συνομιλιών, επισημάνθηκε η υλοποίηση της εφαρμογής των ανατεθέντων συμμαχικών στόχων από την Χώρα μας, και επιβεβαιώθηκε η ικανότητα συνεισφοράς της με δυνάμεις και δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διμερείς συνομιλίες ΓΕΕΘΑ με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση επί αντικειμένων Αμυντικού Σχεδιασμού

Η δραστηριότητα οργανώθηκε από την Διεύθυνση Στρατηγικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΙΣΑΣΔ), και συμμετείχαν 30 Αξιωματικοί από το ΓΕΕΘΑ, τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Από πλευράς ΝΑΤΟ συμμετείχαν 16 αξιωματούχοι από τις δομές του Διεθνούς Επιτελείου (International Staff – IS), του Διεθνούς Στρατιωτικού Επιτελείου (International Military Staff – IMS), καθώς και από την Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (NATO Allied Command Transformation – ACT).

Διμερείς συνομιλίες ΓΕΕΘΑ με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση επί αντικειμένων Αμυντικού Σχεδιασμού
Διμερείς συνομιλίες ΓΕΕΘΑ με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση επί αντικειμένων Αμυντικού Σχεδιασμού

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχαν 2 Αξιωματούχοι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (European Defence Agency – EDA) και την Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ (European Union Military Committee – EUMC).

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ