Δευτέρα 06/05/2024

Apple: Μειώνεται η παραγωγή iPhone 14 στο μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα νέα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max της Apple είναι αβέβαιο εάν υπάρχουν διαθέσιμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα καταστήματα

Μια μέρα αφότου εκατοντάδες εργάτες του μεγαλύτερου εργοστασίου iPhone στο Τσεντσόου της Κίνας διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη πληρωμών, την ανεπαρκή τροφή και τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19, η Foxconn παραδέχτηκε ένα “τεχνικό σφάλμα” στα μπόνους εργαζομένων και τώρα προσφέρει αποζημίωση 1.400 δολαρίων ΗΠΑ για όσους σχεδιάζουν να φύγουν.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone της Apple στον κόσμο, το οποίο απασχολεί πάνω από 200.000 εργαζομένους και εκτιμάται ότι κάνει περίπου το 60% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone, πέρασε έναν σκληρό Νοέμβριο, καθώς το εργοστάσιο λειτουργούσε με σημαντικά μειωμένη δυναμικότητα λόγω του lockdown διέκοψε τη διαδικασία συναρμολόγησης του νέου iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Στις αρχές του μήνα, η Foxconn πρόσφερε υψηλότερα μπόνους για όσους θα εργάζονταν επιπλέον ώρες και θα κοιμόντουσαν στο εργοστάσιο για να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει στην Apple τα νέα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Ωστόσο, μετά από εβδομάδες εργασίας, ορισμένοι υπάλληλοι δεν έλαβαν τα υποσχεθέντα μπόνους και τόνισαν επίσης άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο εργοστάσιο, όπως ανεπαρκή τροφή και κίνδυνο να κολλήσουν COVID-19.

Στις 23 Νοεμβρίου ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις στο εργοστάσιο της Foxconn στο Τσεντσόου της Κίνας. Οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με το προσωπικό ασφαλείας για τις αμοιβές που δεν έλαβαν καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης στο εργοστάσιο.

Η Foxconn στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και πρόσφερε αποζημίωση 1.400 δολαρίων λόγω αυτού του “τεχνικού σφάλματος” σε “διαμαρτυρόμενους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους που συμφώνησαν να παραιτηθούν και να αποχωρήσουν”.

Το Reuters επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα και αναφέρει ότι οι αποστολές της Foxconn τον Νοέμβριο θα είναι χειρότερες από τις αναμενόμενες λόγω των νέων εργαζομένων που εγκαταλείπουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στην Κίνα.

“Η εταιρεία Foxconn θα μπορούσε πλέον να δει να επηρεάζεται περισσότερο από το 30% της παραγωγής του εργοταξίου για το Νοέμβριο”. είπε η πηγή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ