Δευτέρα 06/05/2024

ΗΠΑ: Ο ανταγωνισμός με την Κίνα αυξάνει τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2024

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το αίτημα προϋπολογισμού 842 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2024 για το Υπουργείο Άμυνας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον στρατηγικό ανταγωνισμό με την Κίνα.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin.

“Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που βασίζεται στη στρατηγική και καθοδηγείται από τη σοβαρότητα του στρατηγικού μας ανταγωνισμού με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας”, είπε ο Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.

Με την Κίνα ως πρόκληση ρυθμού, είπε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, οι επενδύσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού αποτελούν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024. Στον Ειρηνικό, είπε, το Υπουργείο επενδύει σε μια πιο ανθεκτική στάση δύναμης και επίσης αυξάνει το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των ασκήσεων με τα κράτη-εταίρους εκεί.

“Τα 842 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μια αύξηση 3,2% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2023 και είναι 13,4% εκατό υψηλότερο από το οικονομικό έτος 22. Αυτός ο προϋπολογισμός θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την Εθνική μας Αμυντική Στρατηγική και Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου”, σημείωσε ο Λόιντ Όστιν.

Ο αμερικανικός στρατός δεν πολεμά μόνος του, επομένως οι σχέσεις με συμμαχικά και εταίρους έθνη αποτελούν επίσης το επίκεντρο του αιτήματος για τον προϋπολογισμό του 2024, είπε ο Όστιν, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη.

Το αίτημα για τον προϋπολογισμό του 2024, σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη επένδυση του τμήματος στην έρευνα και την ανάπτυξη. Φέτος, το σχετικό αίτημα ανέρχεται σε 145 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Πεντάγωνο ζητά επίσης περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια για προμήθειες για να διατηρήσει την κυριαρχία στον αέρα, τη θάλασσα και τη στεριά. Περίπου 61 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτούν προγράμματα όπως το πρόσφατα αποκαλυφθέν B-21 Raider, ενώ 48 δισεκατομμύρια δολάρια υποστηρίζουν την κατασκευή εννέα πλοίων μάχης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ