Παρασκευή 19/04/2024

Σαν Σήμερα 23 Νοεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1826 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης επιτίθεται στην Αράχωβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν περίπου 1.300 νεκροί και 200 αιχμάλωτοι. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο ίδιος ο Μουσταφάμπεης. Η μεγάλη αυτή νίκη οφείλεται στην ανδρεία των Ελλήνων και τη στρατηγική επιδεξιότητα του Καραϊσκάκη. Οι ελληνικές απώλειες ήταν τέσσερις νεκροί και εννέα τραυματίες.

Το 1828 δύναμη από περίπου 3.000 Έλληνες υπό τον Κίτσο Τζαβέλλα πετυχαίνει σημαντική νίκη κοντά στο Καρπενήσι εναντίον 4.500 Οθωμανών υπό τον Καριοφίλμπεη. Οι Οθωμανοί είχαν σοβαρές απώλειες και τράπηκαν σε φυγή προς τη Ρεντίνα της περιοχής των Αγράφων.

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου 1955 η ανταρτική ομάδα της Πιτσιλιάς, υπό την προσωπική καθοδήγηση του Γεωργίου Γρίβα (Διγενή), στήνει ενέδρα σε δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα κτυπήθηκε και κατέπεσε σε γκρεμό. Υπήρξαν δύο Άγγλοι νεκροί και δύο τραυματίες, ενώ η ΕΟΚΑ δεν είχε απώλειες. Η ενέδρα αυτή έμεινε γνωστή ως η μάχη του Πεύκου.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ