Παρασκευή 03/05/2024

Προειδοποίηση από την Τουρκία στο Twitter

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στις 8 Φεβρουαρίου, υπήρξε πρόβλημα πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα. Την ίδια ημέρα, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του Twitter.

Η Τουρκία υπενθύμισε στη διοίκηση του Twitter τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της καταπολέμησης των εγκλημάτων που διαπράττονται στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα την ενεργό συνεργασία για την πρόληψη της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ομέρ Φατίχ Σαϊάν, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, είχε συνάντηση με τον Επικεφαλής Παγκόσμιων Κυβερνητικών Σχέσεων του Twitter, John Hughes και τον Διευθυντή Δημόσιας Πολιτικής του Twitter Τουρκίας, Ronan Costello.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν κατά της παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο Twitter, καθώς και ψευδείς αναφορές, ψεύτικες εκστρατείες βοήθειας, ψεύτικοι λογαριασμοί και ψευδείς δημοσιεύσεις.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι οι ευθύνες του Twitter έναντι της παραπληροφόρησης που μπορεί να οδηγήσουν την κοινωνία σε πανικό και χάος.

Επίσης, η Τουρκία υπενθύμισε στη διοίκηση του Twitter τις υποχρεώσεις της βάσει του Νόμου για την καταπολέμηση των εγκλημάτων που διαπράττονται στο Διαδίκτυο , ιδιαίτερα την ενεργό συνεργασία για την πρόληψη της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Η ηγέτης του IYI Party Μεράλ Ακσενέρ επέκρινε την κυβέρνηση για το πρόβλημα πρόσβασης στο Twitter. “Ποιον φοβάσαι, γιατί; Ντροπή σου!” είπε.

Η Μεράλ Ακσενέρ, αντιδρώντας στην κατάσταση έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, απευθυνόμενη προφανώς στον Τούρκο Πρόεδρο: “Ενώ η επικοινωνία είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την ανακοίνωση των αναγκών των σεισμών. Πώς γίνεται να βάζεις περιορισμό; Τι κακό είναι αυτό; Τι είδους ανεντιμότητα είναι; Ποιον και γιατί φοβάσαι; Ντροπή σου!”

Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε γιατί γράψαμε την είδηση…

Σε μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας, ποιος θα προλάβει να ορίσει τί είναι fake news;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ