Σάββατο 27/04/2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απέτυχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Απέτυχαν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Ισραήλ να αντιμετωπίσουν την έναρξη της επιχείρησης “Πλημμύρα Αλ-Άκσα” της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί χαρακτηρίζουν την χθεσινή ημέρα κατά την οποία εξαπολύθηκε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, ως “11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ“.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε σοκ μετά την χειρότερη συντονισμένη επίθεση που δέχεται από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από ακριβώς 50 χρόνια.

Την στιγμή που η Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης) επιτέθηκε συντονισμένα από αέρα, ξηρά και θάλασσα, απήγαγε γυναίκες και παιδιά, βασάνισε και σκότωσε άμαχο πληθυσμό, εισέβαλλε σε στρατιωτικά φυλάκια και σκότωσε, στην κυριολεξία στον ύπνο, ισραηλινούς στρατιώτες, η πρώτη διαπίστωση είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών στο Ισραήλ απέτυχαν.

Η άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ στο έδαφός του, ήρθε μετά από μια περίοδο όπου η ενότητα των Ισραηλινών είχε κλονιστεί λόγω της δικαστικής μεταρρύθμισης που πρότεινε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ενέκρινε η Κνέσετ. Υπενθυμίζεται ότι, πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου, που απαγορεύει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας να εμποδίζει την εφαρμογή αποφάσεων της κυβέρνησης, κρίνοντάς τες ως “ανεφάρμοστες”, υπήρξαν μαζικές πορείες διαμαρτυρίας και απεργίες -γεγονότα σπάνια για το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι, τον Ιούλιο του 2023, Ισραηλινός δημοσιογράφος έκλεινε άρθρο του με την φράση “ακόμα κι αν δεν ξεκινήσει ο πόλεμος, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτόν.”

Το προφητικό άρθρο του Yossi Yehoshua με τίτλο “Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα πάντα και να προετοιμαστούμε για πόλεμο”, έκανε την διαπίστωση ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα είναι “μάστορας στον εντοπισμό εσωτερικών αδυναμιών στο Ισραήλ” και “είναι πρόθυμος να πάρει ρίσκα”.

Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος αποκάλυπτε ότι ο Νετανιάχου έλαβε τέσσερα δελτία από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών που προειδοποιούσαν για κλιμάκωση από την Χεζμπολάχ. Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι, νωρίτερα γράψαμε για ενδεχόμενες παραπλανητικές ενέργειες που μπέρδεψαν τις υπηρεσίες του Ισραήλ.

Μετά την επίθεση της Χαμάς, ο Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, επαίνεσε την επιχείρησή στο εσωτερικό του Ισραήλ. Σημειώνεται ότι, η Χαμάς ονομάζει την επίθεση στο Ισραήλ, επιχείρηση “Πλημμύρα Αλ-Άκσα”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ