Παρασκευή 10/05/2024

Σαν Σήμερα 28 Σεπτεμβρίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1922 υπογράφεται στα Μουδανιά της Μικράς Ασίας σύμβαση ανακωχής Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας από το ένα μέρος και Τουρκίας από το άλλο, με την οποία τερματίζεται η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Ελλάδα υπέγραψε τη σύμβαση μετά από δύο ημέρες [28 Σεπτεμβρίου (π.η.)]. Με την Συνθήκη Ανακωχής των Μουδανιών προβλεπόταν η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό μέχρι τον Έβρο ποταμό. Εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί ελληνικής καταγωγής υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το 1944 ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Γεώργιος Παπανδρέου απευθύνει από το ραδιόφωνο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο γνωστοποιεί τη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και ανταρτικών δυνάμεων, ενώ απευθύνει έκκληση για ενότητα στην τελευταία φάση του αγώνα εναντίον του κατακτητή.

Το 1952 το Τάγμα του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ), μετά από σφοδρή επίθεση με την υποστήριξη της Αμερικανικής Αεροπορίας, καταλαμβάνει το ύψωμα Big Nori Hill στην τοποθεσία Imjin ποταμού της Κορέας, που ήταν ισχυρά οργανωμένο. Δέχτηκε κινεζικές αντεπιθέσεις κατά κύματα, και έτσι, για αποφυγή απωλειών, διατάχθηκε η εγκατάλειψή του. Η επίθεση επαναλήφθηκε τη νύχτα 28/29 Σεπτεμβρίου 1952 με πλήρη επιτυχία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ