Πέμπτη 02/05/2024

Φινλανδία: Νορβηγικά F-35A έκαναν την πρώτη τους προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35A πραγματοποίησε την πρώτη του προσγείωση και απογείωση από αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια της άσκησης Baana 23.

Αυτό ανακοίνωσε η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Νορβηγίας και η Διοίκηση Αεροπορίας του ΝΑΤΟ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, δύο νορβηγικά F-35A προσγειώθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Τερβο της Φινλανδίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35A της Lockheed Martin προσγειώνεται σε αυτοκινητόδρομο.

Το νορβηγικό F-35A εκτελεί για πρώτη φορά «touch and go» σε αυτοκινητόδρομο στη Φινλανδία. Φωτογραφία: Ole Andreas Vekve, Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις forsvaret.no
Το νορβηγικό F-35A εκτελεί για πρώτη φορά «touch and go» σε αυτοκινητόδρομο στη Φινλανδία. Φωτογραφία: Ole Andreas Vekve, Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις forsvaret.no

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35A της Βασιλικής Αεροπορίας της Νορβηγίας προσγειώθηκαν πει τις 16:00 τοπική ώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Τερβο, αφού συμμετείχαν σε κοινή εκπαίδευση με φινλανδικά F-18. Αμέσως μετά την προσγείωση πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός με τους κινητήρες σε λειτουργία και κατόπιν τα F-35 απογειώθηκαν.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι MechDesignTV:

“Αυτό είναι ένα ορόσημο, όχι μόνο για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και για τις σκανδιναβικές χώρες και το ΝΑΤΟ. Αυτό δείχνει την ικανότητά μας να υιοθετούμε μια έννοια εξάπλωσης. Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι ευάλωτα στο έδαφος, επομένως με τη δυνατότητα χρήσης μικρών αεροδρομίων -και τώρα και αυτοκινητοδρόμων- αυξάνουμε τη δυνατότητα επιβίωσης στον πόλεμο. Επιπλέον, αυτό είναι επίσης μια απόδειξη της συναρπαστικής ανάπτυξης που έχουμε ξεκινήσει στο πλαίσιο της αεροπορικής-στρατιωτικής συνεργασίας στη σκανδιναβική περιοχή”, είπε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας.

Προσγείωση/απογείωση μαχητικών αεροσκαφών σε αυτοκινητοδρόμους έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν στις σκανδιναβικές χώρες. Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα F/A-18 Hornet:

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ