Πέμπτη 02/05/2024

ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία επισήμως το 31ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Φινλανδία είναι πλέον επισήμως το 31ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Φινλανδία έγινε το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ σήμερα 4 Απριλίου 2023, με την κατάθεση του εγγράφου προσχώρησής της στη Συμμαχία.

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Φινλανδίας στις 5 Ιουλίου 2022, μετά το οποίο και τα 30 εθνικά κοινοβούλια ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της ιδιότητας μέλους της χώρας.

Ο εθνικός ύμνος της Φινλανδίας και ο ύμνος του ΝΑΤΟ ακούστηκαν, καθώς η σημαία της Φινλανδίας υψώθηκε έξω από το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά.

Νωρίτερα, η Τουρκία κατέθεσε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken την επικύρωσή της για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν πέτυχε το αντίθετο. Περισσότερο ΝΑΤΟ με την Φινλανδία

Μιλώντας πριν από την τελετή, ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο για την εξαιρετική ηγεσία του και για το ότι οδήγησε τη Φινλανδία στην πιο επιτυχημένη Συμμαχία στην ιστορία.

“Είμαι πολύ περήφανος που καλωσορίζω τη Φινλανδία ως πλήρες μέλος της Συμμαχίας μας και ανυπομονώ να καλωσορίσω και τη Σουηδία το συντομότερο δυνατό”, είπε. “Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Φινλανδία, είναι καλό για τη σκανδιναβική ασφάλεια και είναι καλό για το ΝΑΤΟ συνολικά”, πρόσθεσε. Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε επίσης ότι η ένταξη της Φινλανδίας δείχνει στον κόσμο ότι ο Πρόεδρος Πούτιν απέτυχε να “κλείσει την πόρτα του ΝΑΤΟ”. “Αντί για λιγότερο ΝΑΤΟ, πέτυχε το αντίθετο. Περισσότερο ΝΑΤΟ και η πόρτα μας παραμένει σταθερά ανοιχτή”, είπε.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ