Πέμπτη 02/05/2024

Σαν Σήμερα 4 Απριλίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 3 Απριλίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία

Το 1821 ελληνικές δυνάμεις από Αργολίδα, Ναύπλιο, Ερμιονίδα και Τροιζηνία, υπό τους Στάικο Σταϊκόπουλο, Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Κρέστα, Νικόλαο Λάμπρο, Παπαθεοδόση Μπούσκο, Τάσο Νέζο, τον Ηγούμενο Διονύσιο και άλλους, πολιορκούν από την ξηρά το Ναύπλιο, ενώ τον αποκλεισμό από τη θάλασσα έχουν αναλάβει εξοπλισμένα πλοία υπό την αρχηγία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Μανώλη Ορλώφ.

Το 1913 πεθαίνει ο πρώτος Έλληνας Αεροπόρος. Ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος, Ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, φονεύεται σαν σήμερα, κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης πάνω από την περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης έπειτα από πτώση του αεροσκάφους του, ενός τουρκικού Bleriot XI που είχε κατασχεθεί. Νεκρός από τα συντρίμμια ανασύρεται και ο ένθερμος υποστηρικτής της Αεροπορίας Κωνσταντίνος Μάνος.

Το 1941 το τορπιλοβόλο ΠΡΟΥΣΑ ευρισκόμενο στην Κέρκυρα με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Νικόλαο Κοτσιλίρη δέχθηκε γερμανική αεροπορική επίθεση. Το πλοίο υπέστη πολλές ζημιές και αυτοβυθίστηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Το 1942 γερμανικά αεροσκάφη βυθίζουν το υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ (Κυβερνήτης Υποπλοίαρχος Αντώνιος Δανιόλος) που βρισκόταν στη Μάλτα για εργασίες επισκευής.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ