Κυριακή 28/04/2024

Ερντογάν: Ανοίξαμε την πόρτα του “Αιώνα της Τουρκίας” – Θα είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδείχθηκε νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία που διεξήχθη την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για να επιλέξουν μεταξύ του υποψηφίου της Λαϊκής Συμμαχίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με καταμετρημένο τα 98,7% των ψήφων ο Ερντογάν έλαβε 52.09% και ο Κιλιτσντάρογλου 47,91 %, με την συμμετοχή να φθάνει στο 85%. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη στην Αδριανούπολη, στα παράλια και στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εκλογική νομοθεσία, τα προσωρινά αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη εφημερίδα στις 1 Ιουνίου 2023.

Ερντογάν: Θα είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο – Ανοίξαμε την πόρτα του “Αιώνα της Τουρκίας”

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την πρώτη του δήλωση πάνω σε λεωφορείο στο Κισίκλι αφότου πρώτα τραγούδησε.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του, τα οποία δείχνουν τι σχεδιάζει για το μέλλον:

“Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την εύνοια του έθνους μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο έθνος μου, που μας έδωσε μια γιορτή δημοκρατίας μεταξύ των 2 εορτών (σσ η μία είναι η επέτειος Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου). Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που προσήλθαν στις κάλπες και έδειξαν τη θέλησή τους για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.”

“Θα σας αξίζουμε όπως αξίζαμε 21 χρόνια. Θα είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο… Είπαμε ότι αυτή η αγάπη δεν τελειώνει εδώ. Πάντα λέγαμε ότι αυτοί που υπηρετούν δεν υφίστανται ήττα.”

“Οι σημερινές εκλογές είναι η ενσάρκωση αυτής της μεταξύ μας αγάπης στη φωτιά της δημοκρατίας. Η θέλησή σας έχει γίνει επίσης η ακλόνητη, άθραυστη και ανοξείδωτη δύναμη της Τουρκίας στην κάλπη.”

“Και τα 85 εκατομμύρια πολίτες μας είναι οι νικητές τόσο των εκλογών της 14ης Μαΐου όσο και των εκλογών της 28ης Μαΐου. Νικητής σήμερα είναι μόνο η Τουρκία. Τώρα ανοίξαμε την πόρτα του “Αιώνα της Τουρκίας”, την ανοίξαμε μαζί.”

“Έχουμε το 2024 μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τόσο το Ουσκουντάρ (σσ οικιστική συνοικία στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης) όσο και την Κωνσταντινούπολη στις τοπικές εκλογές το 2024.” Η δήλωση αυτή αφορά στις δημοτικές εκλογές και τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ