Παρασκευή 17/05/2024

ΗΠΑ: Απαγόρευση πώλησης εξοπλισμού Huawei και ZTE για λόγους εθνικής ασφάλειας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την πώληση νέου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την κινεζική Huawei και την ZTE επειδή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (Federal Communications Commission – FCC).

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε τους τελικούς κανόνες που απαγορεύουν την πώληση ή την εισαγωγή επί του παρόντος εξοπλισμό επικοινωνιών που παράγεται από τις Huawei Technologies, ZTE Corporation, Hytera Communications, Hangzhou Hikvision Digital Technology και Dahua Technology και τις θυγατρικές τους.

Είναι μια κίνηση της Ουάσιγκτον κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών εν μέσω φόβου ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για να κατασκοπεύσει Αμερικανούς.

“Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές για την εθνική ασφάλεια που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες”, δήλωσε η πρόεδρος της FCC, Τζέσικα Ρόζενβορσελι (Jessica Rosenworcel).

Η απαγόρευση έρχεται αφότου πέντε κινεζικές εταιρείες (Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp Hikvision και Dahua) τοποθετήθηκαν στη λεγόμενη “λίστα στόχων” τον Μάρτιο του 2021 ως απειλή για την εθνική ασφάλεια βάσει νόμου του 2019 που αποσκοπούσε στην προστασία των δικτύων επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο του 2021, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει όλες τις άδειες χρήσης εξοπλισμού για όλες τις εταιρείες της λίστας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ