Δευτέρα 06/05/2024

Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν τιμωρήθηκε με τρίμηνη απαγόρευση επισκέψεων

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο φυλακισμένος αρχηγός του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν τιμωρήθηκε με τρίμηνη απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων

Το πειθαρχικό συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος του νησιού Ιμραλί, όπου ο ηγέτης του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, γνωστό και ως Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) Αμπντουλάχ Οτσαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, απαγόρευσε τρεις μήνες την οικογενειακή επίσκεψη στον Οτσαλάν και τους συγκρατούμενούς του, ανέφεραν οι δικηγόροι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Για περισσότερους από 21 μήνες, δεν έχουν ληφθεί νέα από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος κρατείται σε αυστηρή απομόνωση για 24 μήνες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου F στο νησί Ιμραλί, ανέφερε το Πρακτορείο Ειδήσεων Mezopotamya.

Μετά τη λήξη μιας προηγούμενης απαγόρευσης στις 15 Σεπτεμβρίου, δικηγόροι από το Δικηγορικό Γραφείο Asrin υπέβαλαν άλλη μια αίτηση στην Γενική Εισαγγελία της Προύσας, απαιτώντας να επιτραπεί η επίσκεψη.

Η αίτηση έμεινε αναπάντητη, όπως και μια άλλη αίτηση, που υποβλήθηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Μετά από πολλές ακόμη ασαφείς αιτήσεις, οι δικηγόροι έλαβαν απάντηση από το Γραφείο του Εκτελεστικού Δικαστηρίου της Προύσας ότι στις 4 Ιανουαρίου επιβλήθηκε νέα τρίμηνη απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τους συγκρατούμενούς του. Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως “πειθαρχική ποινή”, τα κίνητρα και οι λεπτομέρειες της οποίας ωστόσο δεν αναφέρθηκαν.

Δικηγόροι από το Δικηγορικό Γραφείο Asrin ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας κατά της εν λόγω απαγόρευσης.

Προσφυγή κατά της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσέφυγε το Νοέμβριο 2022, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999, όταν και απήχθη από Τούρκους πράκτορες στην Κένυα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW – Human Rights Watch) στην Παγκόσμια Έκθεσή του για το 2023 αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εντείνει τις πιέσεις στους αντιφρονούντες ενόψει των επικείμενων κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Την ίδια ώρα το φιλοκουρδικό HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ή Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), είναι το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της Τουρκίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ